FAT-patenten Microsoft toch legitiem verklaard

Na een juridische strijd van bijna twee jaar heeft de Amerikaanse Patentenbureau besloten dat Microsofts twee patenten op bestandssysteem FAT legitiem zijn. Dit is goed nieuws voor Microsoft maar andere softwarebedrijven zijn minder blij met de beslissing.

Vorig jaar oktober weigerde de U.S. Patent and Trademark Office de twee patenten van Microsoft op basis van een onderzoek van de Public Patent Foundation. De patenten hadden betrekking op het FAT-bestandsformaat en volgens de Public Patent Foundation hadden andere bedrijven al eerder dan Microsoft soortgelijke bestandsformaten ontwikkeld. Tevens dacht de Public Patent Foundation dat de patenten de computergemeenschap zouden schaden. Het Patent Office deed zelf ook onderzoek en concludeerde dat Microsofts FAT-bestandssyteem wel nieuw is. Door deze conclusie kan Microsoft eindelijk de twee patenten registreren.

Of de patenten een daadwerkelijke bedreiging zijn voor de computergemeenschap moet afgewacht worden. Microsoft heeft al wel een nieuwe versie van de licentie voor zijn FAT-bestandsysteem geschreven.

Het FAT-bestandssysteem wordt niet alleen gebruikt in versies van het Windows-OS. Het systeem wordt ook gebruikt in uitneembare flashgeheugenkaartjes, Linux/Unix-producten en het is een veelgebruikt systeem om data uit te wisselen met Windows.

De Public Patent Foundation heeft verklaard verder te gaan met de strijd. Maar nu de patenten zo goed als zeker in handen komen van Microsoft lijkt de strijd bij voorbaat verloren te zijn.


Meer informatie: Microsoft's FAT File System Technology Licentie

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-11T09:59:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.