Gartner: groei pc-markt in 2006 minder sterk

Gartner voorspelt dat het aantal verkochte pc's dit jaar groeit met 10,7 procent naar 234,5 miljoen. De groei is echter minder; in 2005 groeide het aantal geleverde pc's nog met 15,5 procent.

De mobiele pc-markt, waaronder laptops, blijft sterk groeien. De daling wordt vooral veroorzaakt omdat er minder desktops worden vervangen. De verkoop van dat type niet-mobiele pc's groeit wereldwijd met 1,9 procent, terwijl de verkoop van mobiele computers groeit met 31,4 procent.

“We verwachten een kleine afname van het aantal desktops dat dit jaar vervangen wordt. Die afname is er vooral in de wat meer volwassen markten waar er weinig nieuwe desktops bijkomen en waar desktops vervangen worden door mobiele pc’s”, aldus directeur-analist Mikako Kitagawa van Gartner. In de volwassen markten daalt de verkoop met 8,6 procent, terwijl in de opkomende markten de verkoop toeneemt met 19,5 procent.

Ook in de mobiele pc-markt is er verschil tussen de volwassen en de opkomende markten. In de volwassen markten groeit de verkoop met 22,1 procent. In de opkomende markten verwacht Gartner een groei van 38,7 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-13T12:23:00.000Z Rian van Heur