Uitstel Vista heeft geen invloed op pc-verkoop

Dit artikel delen:

Het uitstel van de lancering van Windows Vista heeft geen grote impact op de verkoop van nieuwe pc's. Dat voorspelt onderzoeksbureau IDC.

Uit de wereldwijde Pc Tracker van het onderzoeksbureau blijkt dat de pc markt de komende jaren iets meer dan tien procent zal groeien. De afgelopen jaren groeide de pc markt nog met 15 procent. De voorspelde vertraging van Vista heeft slecht een ‘kleine impact’ op het aantal pc’s dat geleverd gaat worden, aldus IDC.

De vertraging van de release van Vista zal vooral te merken zijn in de consumentenmarkt. Bedrijven bekijken het besturingssysteem eerst goed voordat zij geheel overstappen. De vertraging heeft volgens IDC invloed op wanneer consumenten overgaan tot de aankoop van een pc, niet of ze overgaan tot een aankoop.

"Sommige consumenten zullen zeker de pc verkopen vertragen totdat Vista beschikbaar is, maar we verwachten dat de vertraging alleen impact heeft op het aantal pc’s in het vierde kwartaal van 2006, en uiteindelijk niet zal zorgen voor minder verkochte pc", aldus directeur van de Pc Tracker Loren Loverde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-28T12:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.