AMD eist documenten Microsoft in zaak tegen Intel

AMD vraagt documenten op van Microsoft om zijn antitrustaanklacht tegen Intel te steunen. De Athlon- en Opteron-producent heeft een dagvaardiging ingediend bij de rechtbank voor informatie over software voor de 64-bit extensies van de 32-bit x86-instructieset.

AMD beschuldigt concurrent Intel van monopoliegedrag. Zo zou de Pentium- en Xeon-producent pc-fabrikanten onder druk zetten om geen AMD-processoren te gebruiken. Intel, die een marktaandeel van zo'n 86 procent heeft, zou dan dreigen bepaalde kortingen - die volgens AMD ook illegaal zijn - in te trekken. Intel ontkent deze beschuldigingen.

De aanklager wil documenten van ruim dertig bedrijven opvoeren, waaronder naast Microsoft ook HP, Dell en enkele Amerikaanse winkelketens (Best Buy en Circuit City). AMD verklaart dat de meeste bedrijven hun medewerking verlenen, maar dat het nog gesprekken voert met enkele dwarsliggers. Het wil die ondernemingen niet bij naam noemen. Microsoft-woordvoerders verklaren dat het bedrijf geen positie inneemt in AMD's rechtszaak tegen Intel, maar dat het meewerkt aan informatieverzoeken, mogelijk van beide partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-18T08:48:00.000Z Jasper Bakker