Intel vecht antitrustaanklacht AMD aan

Intel begint zijn tegenoffensief in de antitrustzaak die concurrent AMD heeft aangespannen in de Verenigde Staten. Intel verzoekt de federale rechter AMD's aanklacht af te wijzen. De Amerikaanse rechter zou die niet mogen behandelen omdat AMD zelf spreekt van schade aan zijn verkoop buiten de VS.

Het feit dat AMD chips produceert in Duitsland (Dresden) en die ook verkoopt aan pc-producenten in Europa, Taiwan, Japan en China (zoals Fujitsu-Siemens, Paradigit, Media Markt, Aldi, MSI, Sony, NEC, Hitachi en Lenovo) speelt mee in deze binnenland/buitenland-kwestie. De verkoop van AMD's 'Duitse' processoren in de VS en eventuele schade daaraan door zakenpraktijken van Intel vallen niet onder het nu ingediende verzoek.

AMD beschuldigt Intel van misbruik van diens marktdominante positie door pc-producenten kortingen en financiële steun in marketingcampagnes te bieden. Voorwaarde daarbij zou zijn dat de computerfabrikanten geen AMD-processoren gebruiken.

De aanklager stelt dat Intels motie slechts een poging is om onder de rechtsgang uit te komen. De rechtszaak moet in 2008 van start gaan. Ondertussen heeft AMD nog soortgelijke beschuldigingen en procedures lopen in Europa en Japan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-04T08:55:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.