Begrip soa bij kwart van organisaties nog onduidelijk

Een kwart van de functionarissen die verantwoordelijk zijn voor het applicatiebeleid bij een organisatie is niet bekend met het concept Service Oriënted Architecture. Meer dan éénderde geeft aan wel bekend te zijn met de term, maar het concept niet goed te kennen.

Dit blijkt uit onderzoek door MarketCap onder functionarissen werkzaam bij Nederlandse organisaties met meer dan 100 geautomatiseerde werkplekken. Verder blijkt dat 17 procent slechts een globaal idee heeft van de inhoud van het soa-concept en 15 procent zegt redelijk bekend te zijn met het begrip. Dat betekent dat men er iets over gelezen heeft of van heeft gehoord. Zeven procent geeft aan zich in het onderwerp te hebben verdiept.

Vooral binnen de publieke sector geeft een groot aantal respondenten aan nog nooit gehoord te hebben van het begrip soa. Binnen de financiële dienstverlening zijn functionarissen over het algemeen beter bekend met het concept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Waarom een dubbel gebruik van deze afkorting. Ik denk dat de meeste soa zien als Sexueel Overdraagbare Aandoening. Beide mogelijkheden worden nu actief gecommuniceerd. Lijkt wel een Amerikaanse aanpak. Basis regel van marketing is toch te checken of afkorting of begrip niet tegenstrijdig is?

Denk aan Misco, Rampnet, Fiat Croma, Compaq Presario en nog veel mooie voorbeelden van hoe het niet moet. Na defensie is automatisering nummer 2 in het gebruik van afkortingen.

Het is dan ook een ongelukkig gekozen afkorting, tenminste in de Nederlandse cultuur.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-06-21T12:03:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.