Infineon laat 45 nm-doorbraak IBM-groep nog liggen

Infineon Technologies is voorlopig niet van plan de onlangs geboekte doorbraak op het gebied van 45 nanometer-chips zelf te gebruiken. Dit ondanks het feit dat het meewerkt in de groep bedrijven rondom IBM die deze doorbraak heeft bereikt.

Woordvoerders van de chipproducent laten weten dat Infineon 45 nm-componenten alleen zal meenemen in zijn chipontwerpen als de fabricage elders gebeurt. Het bedrijf zet zijn eigen fabrieken dus niet in voor deze kleinere maat van transistorlijnen. De overgang naar die kleinere maat maakt prestatieverhoging en energieverlaging mogelijk. Het prestatieniveau kan tot 30 procent hoger liggen. Daarnaast zijn er meer chips uit één siliciumplak (wafer) te snijden, waardoor de productiekosten per chip dalen.

Afgelopen week kwam een alliantie van IBM, Infineon, Samsung en Chartered Semiconductor juist met de eerste functionele silicium-circuits op 45 nm. Huidige voorlopers zitten op 65 nm, maar chipfabrikanten als Intel en AMD zijn al geruime tijd bezig met 45 nm-ontwikkeling. Zij hebben begin dit jaar prototypes onthuld.

Zowel Intel en AMD als het samenwerkingsverband rondom IBM willen eind 2007 de eerste 45 nm-chips op de markt brengen. Infineon meldt eenzelfde planning te hanteren, maar dan dus niet voor zelf gefabriceerde chips. Het bedrijf is nog bezig met de overgang naar 65 nm en zegt eind dit jaar te komen met producten op basis daarvan. De komst van eigen 45 nm-chips gebeurt in 2009, aldus Infineon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-09-05T12:08:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.