Nokia Siemens Networks wordt lid van Linux Foundation

Nokia Siemens Networks sluit zich aan bij de Linux Foundation. Het bedrijf hoopt zo bij te dragen aan een Carrier Grade Linux.

Nokia Siemens Networks heeft zich aangesloten bij de Linux Foundation (LF). Deze organisatie zet zich in voor de groei van het gebruik van Linux. De organisatie werd in 2007 opgericht na een samenvoeging van het Open Source Development Labs en de Free Standards Group. Nokia Siemens wil de LF helpen bij het maken van een Linux-versie geschikt voor zware telecomapparatuur (Carrier Grade Linux).

"Linux is een erg geschikte keuze geworden voor makers van telecomapparatuur die zoeken naar een besturingssysteem waarin ze makkelijk en kosten-efficient verschillende diensten in kunnen bouwen", aldus Jim Zemlim, directeur van de Linux Foundation in een persbericht. Hij zegt verder dat de gebruik van Linux in de telecombranche voor een sterke groei van het gebruik in Linux in het algemeen zorgt.

Embedded applicaties

Nokia Siemans Networks werkt voornamelijk met de LF om het gebruik van Linux-technologieen in de User Plane en Control Plane Network Elements mogelijk te maken. Ook werken de twee samen op het vlak van het mogelijk maken Linux te gebruiken in embedded applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-07T10:46:00.000Z Rian van Heur