Managed hosting door True

Apple weerspreekt iPhone-kritiek Greenpeace

 

Groen is in. Groen is zelfs zo belangrijk dat bedrijven er steeds meer aan doen om groen te zijn, of groen te lijken. Apple-topman Steve Jobs zei eerder al dat zijn bedrijf hierover niet zo duidelijk communiceerde.

Apple ontkent dat zijn iPhone nogal milieuonvriendelijk zou zijn. Greenpeace hekelde laatst namelijk die moderne smartphone. De iPhone zit volgens de milieuorganisatie vol met giftige stoffen, waaronder PVC en broomhoudend materiaal. Laatstgenoemde is een vlamvertragende stof die in veel elektronica wordt gebruikt. De afgelopen jaren was broom ook al een twistpunt tussen Greenpeace en HP.

De kritiek op de iPhone is volgens Apple dus niet terecht. Ceo Steve Jobs verklaart nu dat het gehypte nieuwste product van zijn bedrijf voldoet aan milieunormen. En wel aan de strengste daarvan: de RoHS (Restriction of Hazardous Substances).

Toch heeft onderzoek in opdracht van Greenpeace naast PVC en broom ook ftalaten aangetoond. Deze giftige stof is in de Europese Unie en in de Amerikaanse staat Californië niet toegestaan. De milieuorganisatie hekelt wederom Apples niet volgen van diens eerder dit jaar geuite eigen groene streven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2173226). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.