Versleutelde USB-stick blijkt gemakkelijk te kraken

De usb-stick met biometriebeveiliging, die door de overheid gebruikt wordt, is makkelijk te kraken. De beveiliging is te omzeilen, terwijl de gebruiker denkt dat de gegevens versleuteld zijn opgeslagen.

Een gloednieuwe, met biometrie beveiligde usb-stick van Ritech, die onder meer door de Nederlandse overheid wordt gebruikt, blijkt relatief eenvoudig te kraken. Dat meldt Tweakers.net.

De usb-stick, de BioSlimDisk Signature, maakt gebruik van 128-bit aes-encryptie om de gegevens te versleutelen. Onderzoek van Tweakers.net op een prototype heeft uitgewezen dat de biometrische beveiliging van de stick is te omzeilen. Gegevens kunnen hierdoor worden uitgelezen, terwijl de gebruiker denkt dat deze versleuteld zijn opgeslagen.

Tweakers.net heeft Ritech van zijn ontdekking op de hoogte gebracht. De fabrikant heeft hierop de firmware van de usb-stick vernieuwd om beter te kunnen controleren of er hackpogingen zijn ondernomen. In het ergste geval kan de stick zelfs onbruikbaar worden gemaakt.

Test

Het is niet voor het eerst dat een fabrikant in samenwerking met Tweakers.net de veiligheid van een nieuwe usb-stick test. Er is fabrikanten veel aan gelegen de beveiliging van opslagmedia op te schroeven, onder meer nadat overheidsdiensten eerder negatief in het nieuws kwamen omdat usb-sticks met gevoelige gegevens kwijtraakten.

Een uitgebreid verslag over de veiligheid van de BioSlimDisk Signature, de mogelijkheid om deze te kraken en de door de fabrikant ondernomen actie, is te lezen op Tweakers.net.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Telegraaf bericht... makkelijke kop en inleiding.
Als je de review op tweakers leest is het helemaal niet zo gemakkelijk en al helemaal niet na de ge-update firmware versie. Neemt niet weg dat het niet mogelijk is. Tweakers geeft hierop ook een duidelijke conclusie

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-11-01T09:55:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.