Microsoft en Sun verbeteren 64-bit Exchange 2007

Sun en Microsoft openen een gezamenlijk centrum voor interoperabiliteit. De serverleverancier en softwareproducent optimaliseren daar onder meer de 64-bit uitvoering van Exchange Server 2007 op Suns x64-servers.

Sun en Microsoft openen een centrum voor het verbeteren van de interoperabiliteit van Microsofts software met Suns hardware. Eerste aandachtspunt is de 64-bit uitvoering van mailserver Exchange 2007 op de Sun Fire x64 servers. De serverproducent levert sinds 2003 x86-servers, met de semi-64-bit processoren van AMD. Sinds januari vorig jaar zijn ook de x86-chips van Intel opgenomen in het Sun-portfolio. Daarbij leverde Sun zelf nog geen Windows, maar daar is eind vorig jaar stilletjes verandering in gekomen.

In het nieuwe interoperabiliteitscentrum vinden tests plaats voor betere afstemming van de software van Microsoft op de hardware van Sun. De samenwerking gaat ook interoperabiliteit promoten op het gebied van virtualisatie, Java, systeembeheer en toegangsbeveiliging.

De twee ict-leveranciers hopen deze samenwerking op servergebied uit te breiden naar de desktop. De Sun Ray thin client-systemen moeten dienen als virtuele desktop voor Windows.

In 2004 sloegen Microsoft en Sun de handen ineen om op een aantal gebieden samen te werken. Dat omvatte toen ook interoperabiliteit. Dit nieuwe initiatief van de voormalige aartsvijanden wordt dan ook gepresenteerd als een uitbreiding van die samenwerking. Daarbij zijn toen ook antitrustaanklachten van Sun geschikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-11T10:17:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.