ICT-manager vaak geen stem in werkplekinrichting

Werkplek

De algemene directie heeft in de praktijk meer te zeggen over de inrichting van de vaste werkplek dan de ict-manager. Dat blijkt uit onderzoek door MarketCap in samenwerking met Computable onder ruim zevenhonderd bedrijven en instellingen.

Bij bijna een kwart van de bedrijven en instellingen bepaalt het algemeen management zonder samenspraak met het ict-management welke faciliteiten er worden ingezet op de werkplek. In circa 18 procent van de organisaties heeft de ict-manager het alleenrecht te bepalen welke systemen en applicaties worden gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek door MarketCap in samenwerking met Computable onder ruim zevenhonderd bedrijven en instellingen.

In iets meer dan 12 procent van de gevallen neemt het afdelingsmanagement van de eindgebruikers zonder het algemeen of ict-managament daarin te kennen de beslissingen over de inrichting van de werkplek.

Meestal geen overleg

Slechts in eenderde van de gevallen is de inrichting van de werkplek het eindresultaat van overleg tussen de verschillende betrokken partijen. In 14 procent van de gevallen neemt de directie de eindbeslissing, maar doet dit wel in samenspraak met het ict- en afdelingsmanagement. In ruim 12 procent van de bedrijven en instellingen heeft het ict-management de belangrijkste stem, maar overlegt over de werkplekinrichting met de directie en de afdeling.

In 8 procent van de bedrijven en instellingen heeft het afdelingsmanagement de belangrijkste stem, maar worden beslissingen over de inrichting van de werkplek genomen in samenspraak met directie en ict-management.

Meer info

Werkplekbeheer is een module van het MarketCap onderzoek "IT & Telecom Services" en is te bestellen door een mail te sturen aan info@marketcap.nl onder vermelding van "Bestelformulier Werkplekbeheer onderzoek".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-02T08:43:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.