Managed hosting door True

Eurofiber sluit zich aan bij BreedNet

 

Glasvezelaanbieder Eurofiber voegt zich bij BreedNet, het samenwerkingsverband van Nederlandse glasvezelaanbieders in de Randstad. Door de toetreding moeten ook bedrijven en instellingen die zich buiten het huidige projectgebied bevinden, aangesloten worden op glasvezel.

Glasvezelaanbieder Eurofiber heeft zich aangesloten bij BreedNet, het samenwerkingsverband van Nederlandse glasvezelaanbieders in de Randstad. BreedNet wil door de toetreding van Eurofiber bedrijven en instellingen ook buiten het huidige projectgebied aansluiten op glasvezel. Opschaling van het grootste open glasvezelnetwerk van Nederland moet BreedNet aantrekkelijker maken voor zowel bedrijven, instellingen als dienstenaanbieders.

Eurofiber heeft een landelijke dekking met ruim achtduizend kilometer netwerk. Ongeveer een kwart van het Nederlandse internetverkeer gaat over dat netwerk. Het is de vierde aanbieder van glasvezel die zich aansluit bij BreedNet. De andere drie zijn KPN, UNET en Ziggo.

Subsidie

BreedNet krijgt een subsidie van het 'Pieken in de Delta'-programma van het ministerie van Economische Zaken en van de betrokken provincies. Aan het project dat in april is gestart, werken veertien gemeenten uit de cirkel Purmerend, Lelystad, Amersfoort en Haarlemmermeer mee. Het doel is om schaalvergroting te bereiken door kleinere glasvezelprojecten aan elkaar te koppelen en voor te leggen aan innovatieve dienstverleners. KPN en kabelexploitant Ziggo zijn infrastructuurpartners van het project.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2683500). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Ziggo
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×