Rechtszaak ASMI en aandeelhouders opgeschort

De rechtszaak van grootaandeelhouders tegen chipmachinefabrikant ASMI over een beschermingsconstructie is met drie maanden opgeschort. De partijen krijgen zo tijd voor het bereiken van een compromis en is er ruimte voor onderhandelingen over een overname.

De rechtszaak van grootaandeelhouders tegen chipmachinebouwer ASM International (ASMI) is opgeschort. De Ondernemingskamer heeft ingestemd met het verzoek van ASMI om een zaak over een door het bedrijfsbestuur opgezette beschermingsconstructie met drie maanden uit te stellen.

ASMI had gevraagd om uitstel van de verdere behandeling van de zaak omdat het bedrijf wacht op een nieuw overnamebod van de Amerikaanse concurrent Applied Materials. Dat bedrijf bracht samen met investeringsmaatschappij Francisco Partners een bod van achthonderd miljoen dollar uit op de operationele tak van ASMI. De chipmachinefabrikant vindt dat bod te laag, maar houdt de mogelijkheden voor nieuwe onderhandelingen open.

Door het uitstel van de zaak heeft het bedrijf meer tijd gekregen om tot een oplossing van het geschil te komen. Bovendien zou een overname tegen een goede prijs een einde kunnen maken aan het conflict tussen ASMI en de aandeelhouders.

Wippen

De uitgestelde zaak draait om een beschermingsconstructie die de chipfabrikant in mei 2008 optrok om een poging van ontevreden grootaandeelhouders Fursa en Hermes om topman Chuck del Prado en enkele bestuursleden te wippen. De Ondernemingskamer heeft beide partijen drie maanden extra de tijd gegeven om tot een compromis te komen. Mocht dat er niet komen, dan zal de rechtsgeldigheid van de constructie worden getoetst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-10T09:33:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.