Heliview voorziet lichte groei opslagmarkt

In 2004 zal het gebruik van opslagsystemen zoals nas en san enigszins toenemen, verwacht marktonderzoeker Heliview.

Van de ondervraagde organisaties verwacht 15 procent een stijging van het in 2004 te besteden budget aan opslag-toepassingen. De toename wordt met name gezien door instellingen in de gezondheidszorg (40 procent van de instellingen voorziet een stijging)en de overheid (22 procent). Daarnaast blijkt vooral de grootzakelijke markt in een derde van de gevallen een toename in opslag-bestedingen aan te geven.

 
Dit blijkt uit de rapportage ‘Storage Outlook 2004’ van Heliview. Voor het onderzoek zijn ongeveer 700 interviews bij Nederlandse bedrijven en instellingen uitgevoerd. De meting vormt een onderdeel van de Heliview ICT Monitor.

Uit het onderzoek blijkt dat 91 procent van de ondervraagde bedrijven met meer dan 200 werknemers strategisch actief is met rampenbestrijding (disaster recovery). Bij kleinere mkb-ers is dit minder dan de helft van de vestigingen. Onderwijsinstellingen blijven echter achter bij andere sectoren. Meer dan de helft van de zakelijke markt stelt back up procedures als prioriteit. Data replicatie heeft daarnaast nog beperkte aandacht.

 
Ruim 20 procent van de financiële en zakelijke dienstverleners brengt momenteel zijn opslag-activiteiten onder in externe datacenters. In de bouw, transport en zorgsector vinden dergelijke toepassingen nauwelijks plaats. In totaal geeft een vijfde van de bedrijven aan it-activiteiten geheel of gedeeltelijk uit te besteden, maar specifiek voor het uitbesteden van opslagactiviteiten is dit minder dan 10 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-04-14T10:39:00.000Z Redactie Computable/Channelweb