Ernst&Young behartigt financieel belang Nortel

Dit artikel delen:

Netwerkleverancier Nortel laat zijn financiële belangen in Europa tijdelijk behartigen door adviesorganisatie Ernst&Young. Het besluit volgt op het uitstel van betaling, dat het Canadese bedrijf op 15 januari 2009 aanvroeg bij de rechter.

Het noodlijdende Nortel heeft advies- en accountskantoor Ernst&Young aangesteld om zijn Europese financiële belangen te behartigen. De Canadese netwerkleverancier vroeg op 15 januari 2009 uitstel van betaling aan bij de rechter. Daarmee hoopt het bedrijf op meer ademruimte bij het betalen van rekeningen aan schuldeisers, meer aandacht voor herstructurering en een vernauwing van de bedrijfsstrategie.

Bewindvoering

Vier Britse adviseurs van Ernst&Young zijn de gezamenlijke bewindvoerders van Nortel in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en zeventien andere vestigingen in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Onder de juridische term bewindvoering wordt verstaan het behartigen van de financiële belangen van rechtspersonen die dit tijdelijk of blijven niet zelf kunnen doen, zoals bij een surseance van betaling.

Het adviesbureau start een onderzoek naar de financiële positie en de kosten die op de balans drukken. Een herstructureringsproces is volgens het bureau 'de meest geijkte methode om deze transformatie te ondergaan', aldus woordvoerder Karel Zwaan van Ernst&Young.

Geen gevolgen

De woordvoerder verwacht dat de bewindvoering geen onmiddellijke gevolgen zal hebben voor de dagelijkse activiteiten, salarissen en andere arbeidsvoorwaarden van de werknemers. Ook voor de verplichtingen naar klanten van de leverancier zou het geen gevolgen hebben.

In december 2008 riskeerde Nortel al verwijdering van zijn notering aan de New Yorkse beurs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-01-16T11:39:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.