Intel zet met Guide-project kracht achter rfid

Ook bij chipfabrikant Intel zien ze volop mogelijkheden voor radio frequency identification (rfid). Een van producten die Intel de afgelopen tijd rondom rfid heeft ontwikkeld, is de Iglove, een futuristisch aandoende handschoen die als rfid-reader kan worden gebruikt.

De IGlove maakt onderdeel uit van een veel groter rfid-project binnen Intel dat Guide heet , zo schrijft de RFID-Journal. De mensen binnen Intel die bezig zijn met Guide proberen menselijke handelingen te analyseren, in kaart te brengen en ook te doorgronden. Om dat te doen wordt gebruik gemaakt van zogeheten automatische herkenning en van kansberekeningen.

Het komt erop neer dat Intel wil achterhalen hoe een mens zich gedraagt op basis van de dingen die hij om zich heen verzameld heeft. Is dat eenmaal achterhaald, dan kunnen bijvoorbeeld robots bepaalde taken gaan uitvoeren voor mensen die hulpbehoevend zijn. Daarmee geeft Intel aan dat het ook mogelijkheden voor rfid ziet in de gezondheidszorg.

Daarvoor heeft het bijvoorbeeld ook de Iglove ontwikkeld. Deze slaat namelijk continue informatie op als hij gebruikt wordt. Wordt met de handschoen een glas water ingeschonken dan wordt dat gedrag geregistreerd en opgeslagen en via een computer doorgegeven aan de artsen of verzorgers van een patiënt.

Dit zou als grote voordeel hebben dat artsen of verplegers niet continue bovenop een patiënt hoeven te zitten, maar het hele proces ook via de computer kunnen volgen. Het brengt zorg op afstand een stuk dichterbij, zo denken ze bij Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-05-18T10:08:00.000Z Redactie Computable/Emerce
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.