Linvision koopt boedel Melrow Technology

Failliet

Melrow Technology uit Oostvoorne is failliet verklaard. De boedel van deze leverancier van zware hardwaresystemen is opgekocht door Linvision uit Maassluis. Opmerkelijk is dat beide partijen al een jaar aan het praten waren over een fusie.

Melrow Technology heeft de deuren moeten sluiten. Volgens curator Gertjo Helmig van Den Hollander Advocaten uit Middelharnis zegt directeur Jan Vellinga dat nieuwe opdrachten vanwege de kredietcrisis werden geannuleerd en er te weinig inkomsten binnenkwamen. Melrow Technology was een niche-hardwarespeler en bouwde zware 'rack mount servers' met Intel- en AMD-multiprocessing technologie, opslag- en clustersystemen. Het bedrijf bediende zowel de Windows- als de Linux-markt.

De activa van Melrow zijn opgekocht door Linvison, een Nederlandse specialist in het bouwen, onderhouden en beheren van Linux-rekenclusters. Linvision heeft de zes medewerkers van Melrow een arbeidscontract aangeboden.

Beide partijen werkten al met elkaar samen en voerden sinds eind 2007 fusiegesprekken. Die fusie is nooit gerealiseerd, maar is dus uitgedraaid op een overname van de failliete Melrow-boedel door Linvision. Of de Linux-specialist heeft geprofiteerd van dit scenario kon de curator nog niet zeggen. Daar zal hij in het onderzoek naar het faillissement naar kijken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-06T09:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.