'Kender Thijssen draait goed, kan beter'

Het ontslag van algemeen directeur Ron Dikhoff is geen signaal dat Kender Thijssen in zwaar weer verkeert. Dat benadrukt grootaandeelhouder George Banken. De automatiseerder draait goed, maar er moet harder aan worden getrokken, vindt hij.

Waarom stuurt u Dikhoff al na een half jaar weg?
Onze stijlen van leidinggeven kwamen niet overeen. Ron had een wat afwachtende, laconieke kijk op de ontwikkelingen in de markt, terwijl op dit moment juist een daadkrachtig optreden is vereist. Hij komt uit de bedrijfscultuur van Philips. Daar zijn ze gewend om in werkgroepen veel te overleggen en pas daarna besluiten te nemen. Zo'n werkwijze past niet goed bij een klein bedrijf waar snel moet worden gehandeld.
Ik vind het sneu voor Ron, want ik ken hem al jaren.

Dan wist u toch wat voor vlees u in de kuip had?
Ja, dat klopt. Ik heb een foutieve inschatting gemaakt. Ik heb Ron niet goed genoeg duidelijk kunnen maken wat de bedoeling was bij Kender Thijssen. Hem treft geen blaam.

Heeft zijn ontslag te maken met slechte prestaties van Kender Thijssen?
Nee, zijn ontslag staat los van hoe het bedrijf presteert. Alleen, er moet flink aan Kender Thijssen worden getrokken. Het was toch een beetje een ingeslapen club. Er moet iemand aan het roer staan die heel scherp is op waar klanten behoefte aan hebben. De klant- en servicegerichtheid van het bedrijf moet omhoog. De kwaliteit van de helpdesk moet worden verbeterd. Daarin willen we de beste van de klas zijn. De mensen bij Kender Thijssen hebben veel productkennis en technische expertise in huis, maar denken te weinig na over hoe ze klanten kunnen helpen bij het oplossen van hun vraagstukken.

Dus het bedrijf draait goed?
Ja, denk aan het grote beheercontract dat is binnengehaald bij arbodienst Maetis. Die transitie is recent afgerond. Alleen, de marktomstandigheden zijn zwaar geworden. Kender Thijssen zal zeer alert moeten reageren op de kansen die voorbijkomen. Er moet korter op de bal worden gespeeld.

Heeft de opvolger van Dikhoff, Aad Beekhuis, die daadkrachtige instelling wel?
Ja. Hij is directeur van Esprit-XB, een ander onderdeel van Detron ICT & Telecom, en kent de manier waarop Detron op de markt wil opereren. Aad blijft overigens leiding geven aan Esprit-XB. Recent heeft Kender Thijssen ook een nieuwe commerciële directeur aangetrokken, Marco Lesmeyer. Dit vernieuwde directieteam zal zich sterk richten op de verkooporganisatie. Daar zullen wisselingen plaatsvinden. Je ziet dat sommige verkopers moeite hebben hun targets te halen. Dat ging hen voorheen een stuk makkelijker af. Zij krijgen coaching of worden intern herplaatst. In deze tijden worden de jongens van de mannen gescheiden!

Vorig jaar kocht Detron Kender Thijssen, XB en Squire. Detron wil de grootste ict-dienstverlener voor het mkb worden. Zitten er nieuwe overnames in het vat?
Ik houd mijn ogen open. Er liggen volop kansen voor overnames, maar de grote vraag is de financiering. Ik spreek regelmatig interessante overnamekandidaten die het moeilijk hebben. Hun waardering ligt lager dan een paar jaar terug, dus een eventuele overnameprijs zakt ook. Alleen de financiering is lastig. Als iemand een goede bank weet, dan hoor ik het graag.

Diensten

Kender Thijssen uit Veenendaal richt zich als ict-dienstverlener op middelgrote en grote organisaties in Nederland. Het bedrijf is sterk in computerverhuur, hardwareleveringen en ict-infrastructuurbeheer. Over het boekjaar 2007 realiseerde Kender Thijssen (220 medewerkers) een omzet van 49 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Heeft de opvolger van Dikhoff, Aad Beekhuis, die daadkrachtige instelling wel? Ja. Hij is directeur van Esprit-XB, een ander onderdeel van Detron ICT & Telecom, en kent de manier waarop Detron op de markt wil opereren

Vandaar dat de heer Beekhuis nu ook al is ontslagen bij EspritXB ... Maar de heer Beekhuis verkeert gelukkig in goed gezelschap. Ook Martin Prins schijnt van het toneel verdwenen te zijn wegens buitengewoon goede prestaties?

Hou in de gaten dat ook Peter Bakker van EspritXB onder vuur ligt.
Het rommelt enorm bij de bedrijven van Detron. Op dit moment is het pure crisis; wanbeleid en mismanagement vieren hoogtij! EspritXb is weer aan het reorganiseren (lees; er vallen willekeurige ontslagen), maar vergeet dat het management uitermate zwak, onzorgvuldig en inadequaat werkt.

Bij Kender Thijssen gaat t ook al niet goed
grote verliezen dagelijks geld tekort , met als gevolg
ontslagen en inkrimping budget , tevens secundaire voorwaarden van tafel , allemaal teken aan de wand dat het echt crisis is bij Kender Thijssen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-03-12T13:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.