Soltech samen met eigenaar ten onder

Failliet

De Soltech-groep, bestaande uit de it-bedrijven Guide Automatisering, Digihuis, DigiXS en IT Powerhouse, is bankroet verklaard. Grootaandeelhouder Demothenes Sjoerd Deetman is bovendien persoonlijk failliet. Daardoor zijn ook zijn vier T for Telecom-franchisewinkels gesloten. Zeker vijftig man staan in totaal op straat.

Automatiseringsgroep Soltech is failliet. Daaronder vallen de it-bedrijven Guide Automatisering, Digihuis, DigiXS en IT Powerhouse. Soltech viel weer onder D.S. Deetman Beheer van grootaandeelhouder Demothenes Sjoerd Deetman. Niet alleen deze holdingmaatschappij is bankroet gegaan, ook is Deetman persoonlijk failliet verklaard, vertelt curator Jan van der Molen van advocatenkantoor BoutOveres. Daardoor hebben ook vier T for Telecom-belwinkels hun deuren moeten sluiten (twee in het noorden en twee in het midden/zuiden van het land). Deetman was hiervan franchisenemer.

Door het faillissement heeft Van der Molen voor een vijftigtal werknemers ontslag moeten aanvragen. De meeste werknemers zaten bij Digihuis en Guide. De curator heeft nog geen duidelijk zicht op wat er mis is gegaan, al stelt hij wel dat er een solvabiliteitsprobleem bestond. "Kort gezegd: er ging meer geld uit dan in."

Overname mislukt

Opmerkelijk is dat de Groningse hardwareleverancier Bossers & Cnossen begin dit jaar aankondigde de Soltech-groep te willen overnemen. Deze overname is uiteindelijk niet doorgegaan, vertelt directeur Lammert Brouwer. "Wij waren vooral geïnteresseerd in Digihuis omdat deze netwerkspecialist nauw samenwerkt met KPN en Cisco. Ook Guide Automatisering is als automatiseerder voor het midden- en kleinbedrijf een interessante aanvulling. Alleen bleken de financiën van de andere vennootschappen er in tweede instantie tijdens het boekenonderzoek veel slechter voor te staan. Vooral de investeringen in DigiXS, een smartpen-leverancier, betaalden zich niet uit en vormden de grootste boosdoener."

Volgens Brouwer was de onderlinge verwevenheid tussen de vennootschappen te dicht. Er liepen allerlei rekening courant-verbindingen tussen de bedrijven, zelfs met de T for Telecom-winkels, licht de directeur van Bossers & Cnossen toe. "Als zo'n bedrijvengroep dan in de financiële problemen blijkt te zitten, is het lastig de gezonde onderdelen er uit te trekken. Een bankroet was onafwendbaar." Brouwer heeft echter goede hoop dat hij Digihuis en wellicht ook Guide heelhuids uit de boedel kan trekken en deze bedrijven kan doorstarten. Bij beide Soltech-onderdelen werken in totaal circa dertig man. "Eind deze week of begin volgende week hoop ik iets positiefs te kunnen melden."

Kantoren

De Soltech Groep was in Leusden gehuisvest. Daar zaten detacheerder IT Powerhouse, Guide Automatisering (gespecialiseerd in Apple OSX, Microsoft en Novell) en voor een deel Digihuis en DigiXS. Deze twee laatste bedrijven opereerden ook vanuit Groningen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dus nu heet Demmy opeens Sjoerd?
weten we ook weer waar de S uit D.S.Deetman vandaan komt

En ja een puinhoop was het inderdaad

Er is een gezegde "al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel" en ook " Boontje komt om zn loontje" Dit gaat zeker op voor Demmy (bedoel Sjoerd) Deetman.

Ik wens hem en zijn gezin veel suc6 bij de sociale dienst, en het zoeken naar een geschikte nieuwe woonruimte !

Dat het daar rommelde was algemeen bekend.
Dat het daar een rommeltje was ook, maar dat hij zat te rommellen ook prive, die wist ik nog niet.

Hij heet op de curatoren site zelfs Demothenes Sjoerd Deetman.

http://www.curatoren.nl/fo/verslag_faillprofiel.php?id=123874

Wist niet dat hij vernoemd was naar een schip.

http://www.greatships.net/demothenes.html

Dit schip is toch ook gaan zinken?

Snap nu waarom ie in de media Sjoerd wordt genoemt
Die andere naam krijg je toch niet uitgesproken
maar Damocles lijkt er trouwens ook op
en er zijn ook schepen gezonken met die naam

Eindelijk een stukje gerechtigheid. Ook voor de vele partners van werknemers die onder belachelijke werkdruk moesten presteren en daarna hun kop moesten houden. Overwerk zonder vergoedingen, 24 uur bereikbaar zijn en collegiale hulp die ver te zoeken was. Demothenes lijkt inderdaad verrekt veel op demonisch... zoals hij zich dus ook gedroeg... maar ja, het duiveltje prikt hem nu terug in de bips.

Dank voor het attent maken op de onvolledige naam. Ik heb de naam inmiddels aangepast.

Bosser en cnosser maakt gewoon een doorstart met dit bedrijf en komt er zo door het faillissement dus goedkoper aan.

Wat is zo typerend vindt van de reacties op dit artikel is dat je altijd kunt zien wie er binnen zo’n bedrijf werkzaam zijn geweest, en zo hun gal spuien. Dan vraag je je af, wie zijn hier nu feitelijk de verliezers: de man die het risico dùrfde te nemen , maar helaas (dit keer) niet slaagde of al die anonieme “helden” die wel even vertellen wat ze van de situatie vinden. Want het feit dat deze directeur het risico nàm, onderscheid hem (de mannen) van de jongetjes, die alleen maar iets durven te roepen wanneer ze achter de veilige benen van mama staan (voor diegenen die het synoniem niet begrijpen”de benen van mama” zijn de anonieme vermeldingen). Kijk, de naam die boven dèze reactie staat klopt, zo heet ik dus. En deze ex-directeur komt er wel, omdat hij - ook - statistisch gezien meer kans maakt uiteindelijk zijn doel te bereiken domweg omdat hij durft, dit in tegenstelling tot de “jongetjes” die eerder op dit artikel reageerden. Succes bij jullie nieuwe baas, hoop dat jullie wat meer respect tonen voor mensen, die wel iets durven te maken van hun leven, en daarmee ook jullie huisje , boompje, beestje betalen.

Ben het eens met Gerard, achteraf dingen roepen is erg laf en kinderachtig. Overigens goed verhaal verder! Die meneer Deetman nog veel sterkte toegewenst.

Wat een raar gedoe zeg. Al dat afgeven op iemand die failliet is. Inderdaad niet bepaald 'stoer' niet je echte naam te vermelden boven de reactie. Tegenwoordig gaan zoveel bedrijven failliet (kredietcrisis), en niet eens zozeer door toedoen van een eigenaar/directeur. Zo geef je wel blijk niet veel te begrijpen van het hoe en waarom, lijkt mij.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-01T18:37:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.