Sun komt met nieuwe diensten, hardware en software

Sun Microsystems heeft op maandag nieuwe diensten, software en hardware onthuld in het kader van de strategie om meer producten op abonnementenbasis te verkopen.

Dat meldt het persbureau Reuters. Sun levert al een gratis mid-range server aan softwareontwikkelaars, op voorwaarde dat zij een abonnement nemen op een gebundeld software- en dienstenaanbod. Nu heeft ceo Jonathan Schwartz bekend gemaakt dat het bedrijf dit aanbod uit zal breiden om het bedrijf te positioneren met een nieuw zakenmodel. "In onze wereld neem je een abonnement op de software en is de hardware gratis. Wij verwachten dat er in het boekjaar 2005 een snelle afname zichtbaar wordt in de verkoop van afzonderlijke hardware, software en diensten", vertelde Schwartz aan Reuters, in de aanloop naar een conferentie van Sun in Shanghai deze week.

 

Volgens de ceo wordt ‘het netwerk gemeengoed’. Wat Schwartz ‘network services’ noemt, is gerelateerd aan de ‘on-demand computing’-strategie van IBM en de ‘adaptive enterprise’ van HP. Onderdeel van het dienstenaanbod is een betaal-per-gebruik-opslagdienst, met in de VS prijzen vanaf twee dollarcent per megabyte per maand. De dienst is inclusief installatie, ondersteuning van Sun en softwarelicenties.

 

Sun kondigde ook een nieuwe Netra 440 server aan, wat een meer robuuste versie is van een bestaande server voor het militaire telecommunicatie netwerk. Het maakt gebruik van vier Ultrasparc-processors en het Solaris-besturingssysteem.


Daarnaast introduceerde Sun de nieuwe versie van haar Java Enterprise System met een ‘per-burger’-kostenmodel voor centrale en locale overheden. De softwarebundel is een samensmelting van verschillende netwerkapplicaties. De tweede generatie van Java Desktop System, het alternatief van Sun voor de Windows-desktop van Microsoft, wordt geleverd met beheertools die de eindgebruiker meer controle geven over de desktop, applicaties en gebruikersrechten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-06-01T10:06:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.