Dure Fibre Channel switch in de lift

De verkoop van Fibre Channel switches heeft de betrokken fabrikanten geen windeieren gelegd. De verkoop nam in het vierde kwartaal van 2008 flink toe. Maar de verkoop van Fibre Channel host bus adapters nam af.

De verkoop van Fibre Channel switches heeft de betrokken fabrikanten geen windeieren gelegd. De verkoop nam in het vierde kwartaal van 2008 flink toe, aldus onderzoeksbureau Dell'Oro Group. Vooral de dure categorie Fibre Channel switches waren in trek. De omzet uit de verkoop van Fibre Channel switches steeg in het vierde kwartaal van 2008 naar 482 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 2007 was dat nog 464 miljoen dollar. Vooral de duurdere Fibre Channel switches waren in trek omdat ze nieuwe technologie bevatten.

De verkoop van Fibre Channel host bus adapters daalde in het vierde kwartaal van 2008 naar 195 miljoen dollar. In 2007 was die markt nog goed voor 228 miljoen dollar. De daling komt doordat er minder servers werden verkocht waarop de Fibre Channel host bus adapters gekoppeld worden.

In trek

De totale markt voor storage area netwerk (san) switches, die bestaat uit Fibre Channel switches en host bus adapters, daalde in het vierde kwartaal van 2008 naar 678 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder was dat nog 692 miljoen dollar. Dat kwam doordat er steeds goedkopere blade server adapters op de markt komen. Maar nieuwe producten blijven in trek, vooral 8-Gbps Fibre Channel en Fibre Channel over Ethernet (FCoE) oplossingen

De san netwerkmarkt wordt gedomineerd door Brocade. Daarna volgen Cisco, Emulex en QLogic.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Indien assets duur zijn, is het altijd een optie aan 'hergebruik' te denken. Kortom, gebruikte switches kunnen veel kosteneffectiever zijn in plaats van het nieuw inkopen van switches. Dit is ook nog eens een keer duurzamer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-03T14:02:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.