Alliander kiest voor I-Real voor gasmetingen

Meetbedrijf I-Real gaat de gasmetingen verzorgen voor energienetwerkbeheerder Alliander. Het meetbedrijf gaat ervoor zorgen dat de data over gasmetingen vijf minuten na het hele uur bij Stichting Energy Data Service Nederland (ESDN) komen. De meters worden met gprs uitgelezen.

Energienetwerkbeheerder Alliander heeft een overeenkomst gesloten met meetbedrijf I-Real. Het bedrijf is gecontracteerd om de gegevens over het gasverbruik van zakelijke gebruikers van Alliander binnen vijf minuten na het hele uur aan te leveren bij de Stichting Energy Data Service Nederland (ESDN). De netwerkbeheerder is dat verplicht.

I-Real gebruikt zijn toepassing RealM2M. Dit platform wordt al gebruikt bij rioolgemalen of verkeerslichten. De toepassing leest elk uur de meters van grootgebruikers uit. Via een gprs-verbinding worden de gegevens doorgestuurd naar I-Real, die de gegevens vervolgens bewerkt. "Dat gebeurt automatisch", vertelt directeur Eric Heersink. "Er wordt een validatieslag gedaan, waarbij we kijken of er bijvoorbeeld geen gekke hoeveelheden tussen de getallen zitten." Daarna wordt de data doorgestuurd naar ESDN.

De twee bedrijven gaan er vanuit dat er overal gprs-dekking is. "Je kunt werken met antenne-versterking", zegt Heersink. Het meetbedrijf is niet verantwoordelijk voor de meters en de dekking. Daartoe heeft de netwerkbeheerder contracten afgesloten met andere leveranciers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Alliander

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-07T09:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.