IMK krijgt nieuwe infrastructuur

Het instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) herstructureert de ict-infrastructuur met Unit 4 Agresso. Dat moet de continuïteit verhogen. Door een herinrichting kan het adviesorgaan voor zelfstandige ondernemers flexibeler, stabieler en veiliger werken. De herziening is broodnodig omdat het IMK door de kredietcrisis steeds meer vragen van ondernemers moet verwerken. Daardoor komt er meer druk te staan op het netwerk.

Het IMK krijgt dankzij het verslechterde economische klimaat steeds meer vragen binnen van ondernemers. De toename in het aantal vragen zorgt voor meer werk, wat extra druk legt op de infrastructuur. Een nieuw, centraal gelegen serverpark moet de uitkomst bieden. ‘Onze huidige infrastructuur is verouderd', geeft Dave van Geelen, ict-manager bij IMK, toe. ‘We maken nu een inhaalslag, zodat we de basis van onze ict-afdeling weer goed op orde kunnen krijgen en verder kunnen groeien voor de toekomst. Ook de vele veranderingen binnen de organisatie tellen heel erg mee. Dat komt vooral doordat we zo groeien.' IMK zoekt met de invoering van de nieuwe infrastructuur naar een betere en slimmere relatiebeheer.

IP VPN

Een van de belangrijkste taken van Unit 4 Agresso bij de herstructurering, is het opzetten van een IP VPN-netwerk. ‘Momenteel zijn er slechts drie van onze vestigingen via IP VPN aangesloten op ons centrale netwerk. Dat moet veranderen', vindt Van Geelen. Na de implementatie moeten alle medewerkers van de veertien regionale vestigingen van het IMK op elkaar aangesloten zijn. ‘Nu zijn de kantoren nog met elkaar verbonden via een simpele manier van telewerken', aldus Van Geelen. ‘Het functioneert op zich best aardig, maar we moeten rekening houden met veranderende wensen en eisen.'

Naast betere communicatie tussen bedrijfsprocessen onderling, moet de opgepoetste infrastructuur en het daarbij behorende serverpark ook meer capaciteit gaan bieden. ‘We zitten nu al aardig tegen de limiet', geeft Van Geelen toe. ‘Vooral onze Exchange server. Het zorgt nog niet voor extreem grote problemen, maar mocht er iets gebeuren waardoor de mail eruit ligt, dan is het niet snel weer op orde te krijgen.' De herinrichting van de infrastructuur moet aan het eind van de zomer afgerond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-05-08T09:58:00.000Z Nick Kivits
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.