Cito bestelt bij I3-Groep EMC Unified Storage

Cito ontwikkelt toetsen, examens en volgsystemen en houdt zich bezig met competentiebeoordeling, inburgering- en certificeringtrajecten

Cito koopt bij I3-Groep een EMC Unified Storage-oplossing. Uitgangspunten voor deze keuze zijn flexibiliteit en schaalbaarheid, en met het oog op de verhuizing in 2011 extra functionaliteiten, zoals uitwijk en archivering. De oplossing moet schaalbaar zijn omdat een grote datagroei (tot vijftig terabyte) wordt verwacht, aldus Cito. Ook was de eis om beschikbare resources zo optimaal mogelijk te benutten en niet rond de examenperiode van mei/juni te migreren.

Begin 2009 besloot het exameninstituut om zijn opslagomgeving te herzien. Per 31 mei 2009 liep het ondersteuningscontract op de HP EVA5000 af. Om de komende jaren de ict-uitdagingen het hoofd te bieden ging het instituut op zoek naar een nieuwe oplossing. Tijdens het voortraject bleek dat Cito twee fileservers had staan die lastig te beheren waren. Eén van de wensen voor deze omgeving was de mogelijkheid een vorm van 'single instancing' te kunnen gebruiken, aangezien een zeer groot deel van de opslagcapaciteit door duplicaten werd gebruikt. I3-Groep heeft toen een oplossing op twee platformen aangeboden. EMC bood met de Celerra één geïntegreerde multiprotocol oplossing aan voor zowel hun productie omgeving als de fileserver omgeving inclusief de gewenste 'single instancing'. Dit is mede bepalend geweest in de keuze voor de EMC oplossing, aldus Cito.

Single instancing is opslag van slechts één exemplaar. Van een bericht dat naar diverse recipients op dezelfde (home) server wordt gestuurd, wordt slechts één exemplaar (single instance) op de server opgeslagen. Elke recipient ontvangt een verwijzing naar het betreffende  bericht.

Duiven

Ook voor hun kantoor in Duiven heeft Cito gekozen voor een EMC NX4 die op deze locatie multiprotocol ondersteuning biedt. Het exameninstituut wil in de nabije toekomst de replicatie-functionaliteit gebruiken om beide systemen te kunnen synchroniseren. Zo wil de organisatie de beschikbaarheid van zijn omgeving nog verder te verbeteren.

Cito ontwikkelt toetsen, examens en volgsystemen en houdt zich bezig met
competentiebeoordeling, inburgering- en certificeringtrajecten. Daarnaast verzorgt het insituut trainingen en advieswerk en doet onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-31T13:47:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.