Scholten Awater vernieuwt contract bij vtsPN

Ict-wederverkoper Scholten Awater regelt de komende twee jaar de vervanging, uitbreiding en migratie van hardware van politieorganisatie vtsPN en de verschillende korpsen in Nederland. De afgelopen vijf jaar deed de reseller dat ook al. Het betreft een mantelovereenkomst met waarde die door VtsPN geschat is op vijftig miljoen euro. 'Wij hopen dat we het voor minder kunnen', vertelt commercieel directeur Marcel Nulden van de dienstverlener.

Zijn bedrijf levert de hardware aan alle 25 Nederlandse politiekorpsen, het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Koninklijke Marechaussee. VtsPN is de opdrachtgever, waarmee de werkzaamheden, service-level agreements en het overige contractbeheer zijn afgesproken. De uitvoering gebeurt volgens de reseller voornamelijk lokaal. 'De verschillende korpsen zijn in veel opzichten losse organisaties', aldus Nulden.

Standaardisatie

Het zijn in veel gevallen ict-omgevingen die landelijk steeds meer worden gestandaardiseerd, zegt de directeur. Die standaardisatie moet de vtsPN in staat stellen om te besparen op de hardwarekosten, legt Nulden uit. Hij gaat ervan uit dat de organisatie uiteindelijk minder dan het geraamde bedrag van vijftig miljoen euro kwijt is.

'De overeenkomst heeft vooral betrekking op de hardware aan de gebruikerskant, zoals pc's, beeldschermen, laptops, printers en pda's. We doen geen software-implementatie en zijn niet betrokken bij de datacenteractiviteiten van vtsPN. Dat doen ze zelf', vertelt Nulden. Hij schat dat het in totaal om zo'n dertig- tot veertigduizend werkplekken gaat. Veel daarvan gebruiken een thin client, een netwerkdoosje dat tussen beeldscherm en gecentraliseerde servers is geplaatst. 'Die gaan lang mee.'

vtsPN

vtsPN regelt veel ict-diensten van de verschillende politiekorpsen en wordt waarschijnlijk binnenkort omgevormd tot shared service center. Volgens Nulden heeft dat echter geen invloed op de werkzaamheden van Scholten Awater.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Red Hat is onveilig, deze software is samen met onder andere de Amerikaanse inlichtingen dienst NSA ontwikkeld. De sateliet testen kwamen vermoedelijk van de Israelisch. VTSPN zal door gebruik van Red Hat de inkijk in het Nederlandse politie systeem openen voor onbevoegde derden, met een grote kans dat vertrouwelijk informatie weg lekt naar buitenlandse inlichtingen diensten. Dit gebeurd reeds al met Verint Systems, welke op de Nederlandse telefoon taps worden geplaats om afteluisteren. Afzender: Online Response Team.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-08-28T11:43:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.