Parthenon benoemt raad van advies

Parthenon Data Centers heeft twee leden benoemd in raad van advies van het bedrijf. Het gaat om directeur Anwar Osseyran van het Amsterdamse rekencentrum Sara en Marc van der Heijden, medeoprichter van Versatel. Parthenon ontwikkelt, bouwt en beheert duurzame datacenters waarvan de warmte wordt hergebruikt. In de Wieringermeer bouwt Parthenon in januari 2010 een datacenter van 10.000 vierkante meter dat restwarmte levert aan telers van paprika's en tomaten.

Anwar Osseyran is algemeen directeur van de onderneming Sara Reken- en Netwerkdiensten in Amsterdam, dat onderdak biedt aan één van de Nederlandse supercomputers. Eerder werkte hij in senior managementfuncties bij de Europese dochter van het Japanse Omron, zorgautomatiseerder Hiscom in Leiden (tegenwoordig iSoft) en Digital Equipment.

Osseyran begon zijn carrière bij Philips. Hij woonde en werkte in Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Libanon en de Verenigde Staten. Hij is voorzitter van de adviesraad van AlmereGrid, voorzitter van de adviesraad van het Zwitserse supercomputercentrum CSCS, lid van de adviesraad van het innovatieplatvorm voor voorduurzame ict, lid van de wetenschappelijke raad voor ict-zaken in Cyprus en voorzitter van het Green IT initiatief in Amsterdam. Hij is co-auteur van het in 2005 verschenen boek 'Breedband in een wereld van glas'.

Versatel-oprichter

Marc van der Heijden studeerde rechten, specialiseerde zich in satellietcommunicatierecht en vestigde zich als telecomconsultant en -jurist. In 1995 richtte hij met de Amerikaanse consultant Gary Mesch het netwerkbedrijf Versatel op. Van der Heijden en Mesch zagen kansen in de deregulering van de telecommarkt. Via het bieden op een umts-licentie en de aankoop van de uitzendrechten op het betaald voetbal kwam het bedrijf in 2005 in handen van de Zweedse branchegenoot Tele2. Tegenwoordig is Van der Heijden betrokken bij nieuwe initiatieven in de telecomsector zoals de mobiele netwerkaanbieder Teleena en Wimax International Holdings, een ontwikkelaar van WiMAX-projecten in Europa en Azië.

Parthenon Data Centres is twee jaar geleden opgericht door Pieter Duijves en de Brit Kevin Burton. Hun bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van duurzame, efficiënte datacenters. Het zogeheten groene datacenter in de Wieringermeer draait op elektriciteit die wordt geleverd door telers van paprika's en tomaten in de directe omgeving. Het datacenter levert de tuinders hitte voor het verwarmen van de kassen. Een overschot aan warmte wordt opgeslagen in de bodem voor gebruik op koudere dagen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-09-03T11:04:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.