Compellent nestelt zich in Nederland

Compellent, een Amerikaanse leverancier van storage area networks (san) en storage resource management (srm), heeft zich in Nederland weten te nestelen. Via een aantal ict-dienstverleners, waaronder Inter Access, Issue Information Technology, TTEC, TDMi-Comparex, Tectrade en Weerts Technology (Wetec) heeft het bedrijf zijn de eerste klanten binnengehaald. De leverancier claimt met zijn producten het beheer van dataopslag op disks en solid state drives (ssd's) te verbeteren.

Het bedrijf, opgericht in 2002 en sinds 2007 beursgenoteerd, is een Amerikaanse leverancier en haalde in het tweede kwartaal van 2009 een omzet van 28,7 miljoen dollar. Het storage area network (san) van Compellent verlaagt volgens de leverancier de uitgaven aan hardware en disks , vermindert het aantal taken voor opslagbeheer, zorgt ervoor dat gegevens continu beschikbaar zijn en biedt de mogelijkheid tot virtualisatie van opslag. Concurrenten zijn storage leveranciers zoals EMC, NetApp , IBM, Dell EqualLogic en HP LeftHand.

Het vlaggenship van de leverancier heet Storage Center. Dit product beheert de gegevens op blokniveau, waardoor gegevens volgens het bedrijf optimaal worden benut. Zo wordt de gelaagde opslag geautomatiseerd (automated tiered storage), gegevensreplicatie en -herstel vereenvoudigd en versneld. Verder zegt Compellent met Storage Center diskruimte te besparen, omdat automatisch weinig gebruikte data naar goedkopere dataopslagonderdelen worden verplaatst.

Het bedrijf claimt een duidelijk licentiemodel te hebben. Bij aanschaf van het product kunnen alle features gelijk worden benut, zoals distaster recover (dr) en replica functies. Alle schrijfacties worden gedaan op RAID 10 fast. De leesacties zijn mogelijk vanuit van RAID 5-9, RAID5-5 of RAID10.

Zeeman

In Nederland wordt het bedrijf geleid door de Amerikaan Steven Dahlin, hoofd Europese verkoop. Dahlin werkt sinds 2005 bij de storage leverancier en was eerder werkzaam bij Multi-Tech Systems en Shavlik Technologies. Hij verkoopt de producten van de leverancier uitsluitend via dienstverleners en niet van direct sales. Daarbij legt het bedrijf de focus op het begeleiden van partners bij het verkoopproces. Hun resellers bedienen in Nederland klanten van Compellent, zoals Nedcar, Zeeman, van Amyde, Network Solutions, Business Lease en Ezwim.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-05T12:12:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.