Concurrent Tandberg niet bang voor overname

Dit artikel delen:

Polycom en LifeSize vrezen niet voor een overname van Tandberg door Cisco. Unified Communications-leverancier Polycom noemt zich nu 'de enige onafhankelijke leverancier in de markt voor Unified Communications'. Videocommunicatieleverancier LifeSize zegt dat Tandberg het productportfolio van Cisco niet fundamenteel verandert. LifeSize en Polycom zijn de belangrijkste concurrenten van Cisco en Tandberg.

'Het bod van Cisco op Tandberg komt niet onverwacht. Wij vinden het goed nieuws', zegt Benelux directeur David van den Berg van Polycom. 'Wij zijn de enige leverancier die samenwerkt met platformen van alle andere leveranciers.' Volgens de directeur blijft Cisco/Tandberg een concurrent: beide leveranciers hebben producten in het topsegment van de markt voor telepresence. Polycom heeft daarnaast nog een telepresence-product in het allerhoogste segment. 'Dat is eigenlijk een kleine bioscoopzaal en die wordt vooral gebruikt door de top van de zakelijke markt', zegt de directeur.

Volgens de leverancier is een eventuele overname een geweldige kans voor het bedrijf. 'Organisaties kunnen nu kiezen tussen het dure, inflexibele systeem van Cisco dat vooral gericht is op bestuurskamers en de producten van LifeSize bedoeld voor een grotere doelgroep en tegen iedere prijs', zegt het bedrijf in een reactie. Oprichter Craig Malloy noemt het verrassend dat Cisco investeert in de geschiedenis van videocommunicatie en niet in de toekomst ervan.

Drie miljard

De netwerkfabrikant bracht begin oktober een bod uit van ongeveer drie miljard dollar op de Noorse videocommunicatieleverancier. Met de overname mikt Cisco op een uitbreiding van zijn portfolio van producten voor onderlinge samenwerking (collaboration) en een snellere invoering van dergelijke producten op de markt. Volgens experts van Computable bezorgt de overname Cisco een breder productportfolio, vooral in het lager segment van de markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wel een beetje boute uitspraak om te zeggen "Cisco investeert in de geschiedenis van videocommunicatie en niet in de toekomst ervan."

Ik moet toegeven, niet alles wat Cisco en Tandberg levert is van deze tijd.

Maar Tandberg levert zeer zeker ook subproducten die technologisch ver op de concurrentie vooruit lopen. Idem geldt dit trouwens voor Polycom zelf.

Ben trouwens benieuwd hoe snel Sony met het nieuwe open Teleportel systeem de grootste concurrent van alle drie zal zijn.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-08T13:39:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.