Telfort stelt datacentrum-overstap uit

Datacenter

Zakelijke klanten van Telfort hebben nu al twee weken geen inzage in hun facturen en contracten. Daarom heeft Telfort besloten onderhoudswerkzaamheden uit te stellen, die afgelopen weekend waren gepland. De huidige administratiesystemen van de mobiele telefoonprovider zouden verhuizen naar nieuwe hardware, binnen een nieuw datacentrum. Die overstap vormt onderdeel van de voorbereidingen voor een geïntegreerd ict-systeem, voor zowel de klantenservice als de facturatie.

‘Omdat onze klanten niet kunnen inloggen op Mijn Telfort en Zakelijk beheer, hebben wij besloten de eerder aangekondigde, extra onderhoudswerkzaamheden op tien en elf oktober uit te stellen. Al onze inspanningen zijn er op gericht om Mijn Telfort en Zakelijk beheer zo snel mogelijk beschikbaar te maken voor onze klanten.' Dit meldt het weblog van medewerkers van het Telfort Service Team.

In het weekend van 26 en 27 september werd gepoogd een probleem in een intern systeem te verhelpen, dat de facturering verzorgt. Dat verergerde de situatie: ook een aantal systemen die gekoppeld waren aan het interne systeem gaven er de brui aan. Daardoor kon het Telfort Service Team geen mobiele abonnementen verlengen, geen telefoonnummers verhuizen en geen adreswijzigingen doorvoeren. De woensdag daarop werd dat probleem opgelost, en bovendien de oorzaak opgespoord: een corrupt databestand.

Maar daarmee waren niet alle problemen van de baan. Zo hebben zakelijke klanten nog steeds geen inzage in hun facturen en contracten.

Nieuw ict-systeem

De overstap naar het nieuwe datacentrum, die dit weekend zou plaatsvinden, was onderdeel van de voorbereidingen om over te stappen op een nieuw ict-systeem van Huawei. Het nieuwe platform dat Huawei gaat leveren is een geïntegreerd systeem waarin zowel de klantenservice als de facturatie voor mobiele, vaste telefonie en internetdiensten kunnen worden beheerd.' In maart tekende Telfort een tienjarige samenwerkingsovereenkomst met het Chinese Huawei voor de bouw van dit ict-platform.

Dat nieuwe systeem heeft volgens de woordvoerder niets te maken met de huidige storing: ‘Het nieuwe ict-systeem van Huawei is nog niet in gebruik, dat wordt nu gebouwd. De uitrol hiervan vindt gefaseerd plaats volgend jaar.'  In maart zei Telfort nog dat de eerste delen van het nieuwe systeem in 2009 live zouden gaan.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-12T10:17:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.