Investeerders nemen Lantech over

Drie investeerders hebben een meerderheidsbelang genomen in it-dienstverlener Lantech. Het betreft TiiN, VC&C en het management van Lantech. De nieuwe aandeelhouders verschaffen kapitaal en kennis voor de verdere groei en ontwikkeling van dit netwerkbedrijf uit Amersfoort. De oorspronkelijke oprichters Jos Smeets en Hans van Sloten behouden een minderheidsbelang en blijven betrokken bij de onderneming.

Netwerkdienstverlener Lantech wil verder groeien en heeft daarvoor kapitaal nodig. Met de nieuwe investeerders komt dat in ruil voor aandelen beschikbaar. 'Zij brengen geld, kennis en een netwerk mee waarvan we volop kunnen profiteren', aldus algemeen directeur Gert Wiggelinkhuijsen. Hoe groot het investeringsbedrag is, is niet bekend gemaakt.

Bij Lantech werken zo'n veertig mensen. Het bedrijf is al sinds 1983 actief als specialist op het gebied van ict-netwerken. Lantech implementeert deze en biedt 7x24 uurs servicecontracten aan bedrijven, scholen, welzijnsorganisaties, (internet-)telefonie providers en overheden.

Investeringsmaatschappijen

Behalve het management investeert TiiN (The Informal Investors Network) en VC&C (Value Creation & Company). Beide investeringsmaatschappijen hebben dit jaar al eerder geld gestoken in ict-bedrijven.

TiiN nam in het tweede kwartaal van 2009 een belang in CWR Mobility (een Microsoft CRM-specialist uit Nijmegen). Value Creation & Company, opgericht door de twee ict-ondernemers Jos Bourgonje en Aldebert Wiersinga, investeerde het afgelopen kwartaal in beheerspecialist Computication uit Zeist en Plaintree, een leverancier van beveiligings- en netwerkhardwareproducten uit Bilthoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

In aanvulling op bovenstaande artikel kunnen wij nog melden dat ook VC&C in het tweede kwartaal (tegelijk met TiiN) in CWR Mobility als aandeelhouder is toegetreden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-10T11:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.