Draka legt glasvezelnetwerk in Rwanda aan

Dit artikel delen:

Draka Communications legt een landelijke glasvezelinfrastructuur aan in de republiek Rwanda. Het project is het resultaat van een overeenkomst tussen de Amsterdamse leverancier van glasvezel- en koperkabels en Electrogaz, het openbaar nutsbedrijf van Rwanda, en de ministeries van Infrastructuur en Economische Planning en Financiën. De aanleg die naar verwachting twee jaar duurt, wordt deels gesubsidieerd door het Nederlandse overheidsprogramma voor OntwikkelingsRelevante ExportTransacties (ORET).

Draka voegt de glasvezelkabels samen met de hoogspannings- en middenspanningsleidingen in Rwanda. Hierdoor worden alle elektrische centrales en verdeel- en substations van het nationale energiebedrijf van Rwanda met een hoogwaardig communicatienet verbonden. Ook het Nationale Besturingscentrum in de hoofdstad Kigali wordt op het netwerk aangesloten. Op deze manier valt tevens de elektriciteitsvoorziening van Rwanda permanent te controleren en besturen.

Tot de werkzaamheden waarvoor Draka Communications de verantwoordelijkheid neemt, behoren: levering van glasvezelkabels en services (onderzoek, technisch ontwerp, training, technische hulp, projectmanagement, inkoop, constructie, ingebruikneming, integratie en eindoplevering van de glasvezelcommunicatie en de dataverwerkende SCADA/EM-analysesystemen).

Met het nieuwe glasvezelnet behoort Electrogaz in staat te zijn het midden- en hoogspanningsnet beter te beheren en de dienstverlening op een hoger niveau te brengen. Tevens zal het glasvezelnet een bijdrage leveren aan het vergroten van de breedbandcommunicatie in Rwanda en met de verbindingen naar omringende landen. Voor de toekomst is voorzien in een aansluiting op de onderzeese hoofdkabel, die in Oost-Afrika wordt aangelegd.

Draka

Het hoofdkantoor van Draka is gevestigd in Amsterdam. De onderneming is als DRAK aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext genoteerd en had in 2008 een jaaromzet van 2,7 miljard dollar. Het bedrijf heeft wereldwijd circa negenduizend werknemers in dienst en telt 68 vestigingen in dertig landen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Het onderdeel Draka Communications, dat de bedrijfsonderdelen Telecomoplossingen en Speciale Multimedia­projecten omvat, staat aan de top als het gaat om het ontwikkelen, produceren en verkopen van glasvezels, kabels en geavanceerde netwerkoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze hebben daar geeneens electriciteit en dan komend die Sjonnies een glasvezelnetwerk aanleggen. :S

Aan S: Lezen is ook een kunst ze vlechten de glasvezels in de hoog- en midden-spanningskabels om zo een goede communicatie te verkrijgen tussen hun eigen apparatuur.

Het glasvezelnet is goed voor de economie in rwanda.
Een goede netwerk is een betere oplossing dan.miljoenen geld geven [lenen]naar de politiek.
want als de grote steden niet goed met mekaar communiceren
dan weet je ook niet waar de voedsel in omliggende dorpen
naar toe moet.zie maar naar andere afrikaanse landen.
ps DFT/Horsting.glasvezeltechniek.
zou best willen meehelpen met het opbouwen van de netwerk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-11-11T14:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.