Managed hosting door True

Nominaties van IPv6 Awards bekendgemaakt

 

De Nederlandse Taskforce IPv6 heeft de genomineerden bekendgemaakt van de IPv6 Awards 2009. De awards worden uitgereikt aan bedrijven of instellingen voor de beste operationele implementaties met het internetprotocol versie 6. In 2008 werd het evenement afgelast, doordat er te weinig animo was. Toen werden slechts vijf organisaties aangemeld voor een award. Nu zijn dat er 29, vertelt projectleider Dorien van Gastel.

Dat dit jaar meer animo voor de awards bestaat dan in 2008, komt onder meer doordat er de afgelopen tijd meer tutorials en seminars over IPv6 zijn georganiseerd, vertelt Van Gastel. Het zijn voornamelijk leden van de taskforce die dergelijke activiteiten organiseren. 'Er is meer interesse in het onderwerp.'

Er zijn zes categorieën waarin prijzen worden uitgeloofd: overheid & not-for-profit, onderwijs, bedrijfsleven, internet service providers, publicatie en particulieren. Per categorie zijn twee of drie organisaties geselecteerd als genomineerde. Bij de selectie heeft de jury gekeken naar de motivatie, relevantie, toewijding, implementatie en de impact ervan.

Winnaars

De winnaars van de IPv6 Awards worden bekendgemaakt op 26 november 2009, tijdens het jaarcongres van ECP-EPN in het Circustheater in Scheveningen. ECP-EPN is het platform waar overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kennis uitwisselen en samenwerken om de ontwikkeling van de Nederlandse informatiesamenleving te bevorderen.

De prijzen voor de winnaars, uiteenlopend van geldbedragen tot 15.000 euro, een week lang consultancy en een laptop met een jaar lang mobiel internet, worden ter beschikking gesteld door SIDN, SURFnet, Stratix, Stichting NL net, XS4all en KPN.

IPv6

Het internetprotocol versie 6 (IPv6) is de opvolger van IPv4. Door steeds meer gebruik van het internet raken de huidige adresreeksen (IPv4) binnen een paar jaar op. Daarom is een overgang naar het nieuwe protocol noodzakelijk. Ondanks verwoede pogingen van de Taskforce, blijft de waargenomen urgentie in Nederland laag. 'Mensen steken hun kop in het zand, hebben slechts een kortetermijnblik. En dat terwijl uiterlijk in 2014 onze buffer ook leeg is en het probleem ook in Nederland nijpend wordt', vertelde voorzitter Erik Huizer van de IPv6 Taskforce eerder aan Computable.

Genomineerden

Bedrijfsleven

NetMatch, Watchmouse

Overheid & not-for-profit

Stichting DOK, NPO, ministerie van Algemene Zaken

Onderwijs

Hogeschool Utrecht, Universiteit van Amsterdam

Publicatie

Benjamin Margarita, Arnout Veenman, Marcel van de Kraats

Particulieren

Jasper Wonnink, Koos van de Hout

Internet service providers

BIT, Signet, Shock Media, Prolocation

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3159780). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.