Acer stapt in zakelijke opslagmarkt met Gateway

Hardwareleverancier Acer gaat onder de naam Gateway servers en opslagproducten aanbieden op de zakelijke markt. Tot dusver was het merk Gateway voornamelijk actief op de Amerikaanse consumentenmarkt. Storageleverancier Hitachi Data Systems levert de opslagproducten die Acer vervolgens onder de naam Gateway verkoopt. De bedrijven hebben hiervoor een strategisch partnerschap gesloten.

Acers bestaande Altos-servers worden vanaf 2010 ondergebracht in het nieuwe serverportfolio van Gateway. De hardwareleverancier gaat de twee merknamen naast elkaar in de markt zetten. Daarmee bedient het concern zowel grote ondernemingen als het midden- en kleinbedrijf en bedrijfjes met slechts enkele medewerkers.

High Performance Computing

Met de nieuwe Gateway-producten voor servers en storage zegt Acer de markt voor high performance en technical computing (hpc) te betreden. Met hpc kunnen applicaties bijvoorbeeld worden gebruikt voor financiële modellering, risicoanalyses en computer aided engineering. Dat laatste helpt productontwikkelaars bij het analyseren, simuleren, ontwerpen en maken van fysieke producten.

Voor de storageproducten gebruikt Acer zijn kortgeleden aangekondigde samenwerking met Hitachi Data Systems (HDS). De AMS-storageserie die deze leverancier aanbiedt, zal onder de merknamen Acer en Gateway worden verkocht door Acer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-02T10:48:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.