Ahold besteedt ICT opnieuw uit aan HP

Supermarktconcern Ahold breidt zijn contract met ict-leverancier HP uit. De winkelketen heeft het beheer van zijn ict uitbesteed aan de ict-leverancier. De twee partijen hebben het eerder gesloten vijfjarigcontract verlengd met zeven jaar. De waarde van de overeenkomst maken de twee bedrijven niet bekend.

De retailer sloot vijf jaar geleden een contract met dienstverlener EDS, dat inmiddels is gekocht door HP. De uitbreiding van het contract betreft de software en hardware die HP gaat leveren aan Ahold. Zo gaan de medewerkers van Ahold werken met laptops en desktops van de ict-leverancier. En ook de servers en opslag komen van HP. De dienstverlening blijft ongeveer hetzelfde als wat eerder aan EDS werd uitbesteed.

HP zorgt voor het beheer en ondersteunende diensten in de datacenter-omgeving met mainframes, servers en opslag. Daarnaast levert het bedrijf ook netwerkdiensten. Dit netwerk is de verbinding tussen logistiek, distributie en drieduizend winkels, magazijnen en kantoren verspreid over Europa en de Verenigde Staten. De winkels zijn ondermeer die van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall.

Werkplekbeheer

Ook blijft de ict-leverancier de werkplekken beheren van meer dan tweehonderdduizend medewerkers van Ahold in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten beheert HP een aantal administratieve applicaties.

In 2005 sloot Ahold een wereldwijd vijfjarig uitbestedingscontract met EDS. De overeenkomst had een waarde van circa 425 miljoen euro. Daarnaast sloten Atos Origin en NCR ondersteunende, vijfjarige contracten met de Albert Heijn-divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-12-02T10:56:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.