EMC verwacht goed 2010

EMC's jaarcijfers voor 2009 haalden niet het niveau van 2008, maar de omzet- en winstcijfers zijn niet slecht te noemen. De omzet bedroeg veertien miljard dollar en de winst 1,1 miljard dollar. Voor 2010 is het bedrijf optimistisch gestemd, omdat bedrijven geld blijven uitgeven aan opslag, virtualisatie en security. Allemaal technologieën die EMC in huis heeft.

In 2009 haalde EMC een totale omzet van veertien miljard dollar. Dat is 6 procent minder dan vorig jaar. De winst bedroeg, ondanks een daling, 1,1 miljard dollar. De winst per aandeel was 55 dollarcent.  Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het flink heeft geïnvesteerd tijdens de crisis. 12 procent van de omzet ging naar onderzoek en ontwikkeling. Deze uitgaven stijgen in 2010 naar 20 procent van de omzet.

De omzet nam ook toe door overnames.  Zo werd deduplicatiespecialist Data Domain overgenomen na een intense strijd met Netapp. Ook werd een intense samenwerking opgezet met Cisco en EMC-dochter VMware rond virtual computing.  Verder werden er internationaal miljarden dollars bespaard door een efficiencyslag.

2010

EMC rekent op een totale omzet van zestien miljard dollar in 2010 en een winst per aandeel van 78 dollarcent. EMC-ceo Joe Tucci verwacht dat it-managers geld blijven uitgeven aan opslag, virtualisatie, beveiliging, cloud computing en nieuwe generatie datacenters. Op dit gebied heeft EMC (met de dochterondernemingen RSA en VMware) en breed aanbod voor grote bedrijven, het midden- en kleinbedrijf en telco's/service providers, aldus Tucci.  

De producten van EMC worden aangeboden door verschillende partners. Zo is een Dell een grote reseller van EMC. EMC ziet verder veel groeikansen in de samenwerking rond virtual computing met Cisco en VMware.

SaaS

Tucci zegt ook meer software as a service (SaaS) te gaan bieden. Het gaat om backup as a service, storage as a service, archiving as a service, content management  &  security as a service en desktop as a service. Tucci ziet gouden bergen in de verkoop van backup , recovery en archiveringsoplossingen. Een markt die goed is voor tien miljard dollar, aldus de baas van EMC.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-01-27T15:39:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.