Ex-directeur veroordeeld voor fraude

Infotheek neemt failliet ICT-Supply.com over

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De Leidse ict-dienstverlener Infotheek Groep heeft begin januari de failliet verklaarde hardwareleverancier en online-handelaar ICT-Supply.com overgenomen. ICT-Supply.Com is leverancier van systemen, software, losse componenten en randapparatuur. Ex-directeur Jan Laurens Bolder bleek geld ontvreemd te hebben en is inmiddels veroordeeld.

Directeur Duco van Leenen zegt dat de failliete boedel van ICTSupply.Com goed aansluit op de activiteiten van hardwareleverancier Infotheek. Er wordt nog bekeken waar bij Infotheek de overgebleven medewerkers van ICT-Supply een plek kunnen krijgen.

Mijn en dijn

Voor de overname ging het al bergafwaarts met ICT-Supply.com. Volgens betrokkenen heeft directeur Jan Laurens Bolder van ICTSupply.com gefraudeerd voor een bedrag van enkele tonnen. De rechter heeft Bolder veroordeeld en moet ruim 140.000 euro terugbetalen.

Medewerkers en betrokkenen van ICTSupply.com waren zo boos hierover dat ze op de website van ICT-Supply.com een foto van Jan Bolder plaatsen met de volgende tekst: 'Helaas hebben wij 2009 niet goed kunnen afsluiten. Dit komt niet omdat we geen goede sales hebben of doordat we niet beschikken over een mooie klantenkring. Dit komt doordat een van de aandeelhouders en tevens directeur Jan Laurens Bolder het onderscheid niet weet te maken tussen wat van hem is en wat van de onderneming.'

Dan staat er verder te lezen: 'Hij heeft willens en wetens fraude gepleegd en de boel opgelicht. Daarmee heeft hij zoveel geld onttrokken aan de onderneming, dat de onderneming niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen jegens crediteuren, financiële instellingen en haar personeel. Het personeel is met de kerst naar huis gestuurd in afwachting van de beslissing van de ingestelde bewindvoerder. Dus namens het personeel en hun families bedanken we Jan Bolder voor zijn kerstcadeau 2009.'

Veroordeeld

De overige aandeelhouders van ICTSupply.com spanden een rechtszaak aan. Volgens de rechter is voldoende aannemelijk gemaakt dat Bolder het geld ontvreemd heeft en dit middels frauduleus handelen heeft willen verdoezelen. Uit het pdf-document, dat tijdelijk op de site van ICTSupply.com stond, maar sinds de overname door Infotheek is weggehaald, blijkt dat er voor enkele tonnen is weggesluisd. Dat werd gedaan door inkoopfacturen te verhogen.

Distributeurs Ingram Micro en ETC werden overigens wel netjes betaald. De rechter heeft bepaald dat in ieder geval honderdveertigduizend euro moet worden teruggestort en dat Bolder de proceskosten van ruim vijfduizend  euro moet betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-03T13:50:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.