Ontmanteling Nortel levert drie miljard dollar op

Dit artikel delen:

De verkoop van de diverse bedrijfsonderdelen van netwerkleverancier Nortel brengt meer dan drie miljard dollar (2,2 miljard euro) op. Dat heeft het noodlijdende bedrijf bekendgemaakt. Sinds begin 2009 verkocht Nortel vrijwel al zijn divisies, omdat het door tegenvallende omzetcijfers enkele grote betalingsverplichtingen niet meer kon nakomen. Door de divisies onder te brengen bij branchegenoten, konden ruim 15.000 banen blijven behouden.

In 2009 haalde Nortel al twee miljard dollar op met de verkoop van bedrijfsonderdelen en verwacht na de voltooiing van de laatste verkopen nog eens een miljard binnen te slepen. De divisie Application Delivery ging in februari vorig jaar over naar Radware. De cdma-, lte- en gsm-activiteiten werden verkocht aan branchegenoot Ericsson. Avaya nam de divisie Enterprise Solutions over. Het onderdeel MEN, dat apparatuur voor optische en ethernetnetwerken levert, verkoopt het bedrijf aan concurrent Ciena.

Op 25 februari 2010 veilt Nortel zijn laatste productdivisie CVAS, die internettelefonieproducten en -diensten aan telecombedrijven levert. Nortel heeft nog geen koper gevonden voor zijn aandeel in de joint venture LG-Nortel. Er zijn nog 2300 mensen werkzaam bij de stafonderdelen Business Services en Corporate Group.

Ontmanteling

Het Canadese Nortel wordt ontmanteld omdat het bedrijf niet kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen, zoals een verplichte bijstorting in zijn eigen Amerikaanse en Britse pensioenfondsen. Sinds begin 2009 heeft de onderneming een Chapter-11 status. Dat houdt in dat het bedrijf tijdens de ontmanteling van zijn divisies is beschermd tegen speculanten. Nederlandse medewerkers waren verrast door de financiële perikelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-12T10:48:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.