Bull en Microsoft werken samen aan cloudtools

man cloud laptop kantoor

Softwareleverancier Microsoft en hardwareleverancier Bull willen hun producten beter met elkaar laten samenwerken. Daartoe hebben de twee bedrijven hun bestaande overeenkomst uitgebreid. De samenwerking richt zich met name op de open source- en Unix-producten van Bull. Het gaat vooral om producten voor cloud computing.

Het eerste product dat uit de samenwerking voortkomt is Cloud Maker, waarmee bedrijven hun eigen cloud kunnen maken. Dit product maakt gebruik van de Microsoft Hyper-V hypervisor. ‘Microsoft stelde in 2009 code beschikbaar aan de Linux-gemeenschap om Hyper-V beter te laten samenwerken met andere software. Die code hebben wij gebruikt in Cloud Maker', zegt Global Alliance Manager Microsoft Dominique Grelet van Bull.

Grelet kan nog weinig vertellen over de volgende producten die gaan voortkomen uit de samenwerking. ‘Maar je moet denken aan het beheren van cloud systemen of aan high performance computing (hpc). Bull heeft veel ervaring met high performance clusters waar zowel Linux als Windows op draaien. Die kennis kunnen we gebruiken voor tools om beide omgevingen te beheren', zegt Grelet.

Bull Nederland

Bull heeft in Nederland ongeveer driehonderd klanten. Dat zijn vooral klanten in de retail en financiële sector. Klanten van Bull zijn onder andere Wehkamp, Zwitserleven en Bink Bank. ‘Wat we merken is dat deze klanten wel bezig zijn met cloud computing, maar ze willen niet hun diensten aanbieden via een publieke cloud. Ze kiezen voor een eigen cloud vanwege de beveiliging', zegt Business Development Manager Edwin Brok.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

> ‘Microsoft stelde in 2009 code beschikbaar aan de Linux-gemeenschap om Hyper-V beter te laten samenwerken met andere software. Die code hebben wij gebruikt in Cloud Maker',
Vertel er dan ook even bij dat deze code dusdanig prutswerk was dat de kerneldeveloppers meer dan 200 patches hebben moeten doen om er 'semi-sane kernel code style' van te maken en dat MS vervolgens categorisch vertikt heeft om deze code te supporten, pas toen de kernel-ontwikkelaars dreigden de M$-code te verwijderen uit de kernel melden zich een aantal ontwikkelaars om onderhoud te doen op deze code... om nadat het dreigement was ingetrokken opnieuw te verdwijnen... op het moment staat de code weer op de lijst om vanaf 2.6.35 weer verwijderd te worden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-16T10:51:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.