Cisco zet HP aan de kant als partner

Ict-bedrijf HP is vanaf mei 2010 geen officiële verkoop- en dienstenpartner meer van Cisco. De netwerkleverancier heeft daartoe eenzijdig de samenwerking met HP opgezegd. De twee multinationals verschillen te veel van visie, meldt partnerdirecteur Keith Goodwin van Cisco. De bedrijven, die elkaar steeds vaker beconcurreren, bekijken hoe ze de ondersteuning aan bestaande gezamenlijke klanten kunnen voortzetten.

Door het besluit verliest HP zijn status als Cisco Certified Channel Partner en als Global Service Alliance Partner. 'Gezien de manier waarop onze samenwerking zich heeft ontwikkeld, is het niet logisch om HP van partnervoordelen te laten profiteren', zegt Goodwin. Verkooppartners hebben toegang tot bedrijfsgevoelige informatie van Cisco, zoals de planning bij het in de markt zetten van nieuwe producten.

De twee leveranciers begeven zich steeds vaker op elkaars terrein. Zo kondigde Cisco halverwege 2009 het Unified Computing System (UCS) aan, een product voor datavirtualisatie op blade servers. Maar ook HP doorkruist de samenwerking met Cisco regelmatig, bijvoorbeeld met zijn hernieuwde datacenterstrategie. Daarvoor besloot het bedrijf kortgeleden de Cisco-concurrent 3Com over te nemen. Ook sloot HP een wederverkoopdeal met QLogic, ook een concurrent van Cisco.

Logisch

De netwerkleverancier zal wel een beroep op HP doen voor het regelen van zijn klantenservice. 'We blijven met HP samenwerken daar waar klanten het verwachten en waar het logisch is voor onze bedrijfsvoering', aldus de partnerdirecteur.

Marktanalisten van Ovum verwachten dat de breuk tussen Cisco en HP koren op de molen is voor Dimension Data. Dat bedrijf heeft nauwe wederverkoopbanden met Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Cisco wordt bang! Procurve rules!

Als jarenlange Cisco klant heb ik 2 jaar geleden de overstap gemaakt naar HP Procurve. Dat is de beste beslissing ooit geweest.
Niet alleen financieel een stuk prettiger maar ook levenslange garantie ipv dure onderhoudscontracten.
Nog belangrijker is dat ik sindsdien geen compatibiliteitsproblemen heb tussen de componenten van diverse leveranciers.
HP Procurve babbelt probleemloos met alle andere fabrikaten. En dat was met cisco helaas wel anders.

Cisco is over het algemeen een stuk prijziger dan HP. Indien refurbished Cisco ingezet wordt, dan is Cisco wel weer een stuk betaalbaarder. Kortom netwerkapparatuur hoeft niet duur te zijn, zolang je er maar verstandig mee omgaat en hergebruik meeneemt in de optie tot aankoop.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-02-19T13:05:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.