Sun Nederland zit sinds januari zonder directeur

Sun Nederland zit sinds januari 2010 zonder directeur. Martin te Dorsthorst van Sun Nederland heeft het bedrijf op 1 januari 2010 verlaten. De voormalige hoogste baas van Sun Nederland is voor zichzelf begonnen. Hij leidt nu Te Dorsthorst Executive Interim Management. De hoogste positie bij Sun-Nederland wordt volgens Sun niet vervangen door een landmanager. De Engelsman Chris des Forges is in juli 2009 aangesteld als manager voor Nederland, België en Luxemburg.

Het vertrek valt op te maken uit het LinkedIn profiel van Te Dorsthorst en is inmiddels door Sun bevestigd. Per 1 januari 2010 biedt de voormalige hoogste baas van Sun Nederland zich aan als interim manager. Te Dorsthorst was sinds de zomer van 2003 directeur van Sun Microsystems Nederland. Daarvoor was hij bij de ict-leverancier werkzaam als marketing manager en country manager in Zweden.

Ingewijden vertellen aan vakblad voor de ict-tussenhandel CRN, dat Te Dorsthorst al bij een reorganisatie die eind 2008 werd aangekondigd het bedrijf moest verlaten. Toen werden tussen de vijf- en zesduizend banen geschrapt. In Nederland werd collectief ontslag aangevraagd voor zestig medewerkers. Het schrappen van die banen liep vertraging op.

Eind 2009, na de inlijving van Sun door Oracle, werd bekend dat wereldwijd nog eens drieduizend banen worden geschrapt.

Oracle Nederland kan op dit moment niet zeggen of er een nieuwe kandidaat wordt gezocht voor de positie van de vertrokken directeur. Sun Nederland maakt juridisch gezien nog geen onderdeel uit van Oracle. Bovendien is de integratie met Sun in volle gang.

Partnerbaas Oracle weg

Bij Oracle vertrekt Caroline Wouters, zij is verantwoordelijk voor het verkoopkanaal en gaat per 1 april aan de slag voor Microsoft België en Luxemburg. Daar wordt ze verantwoordelijk voor klanttevredenheid en verkooppartners.

Sun wordt nu met Oracle geïntegreerd. Eindgebruikers en verkooppartners krijgen daar meer over te horen op 24 maart 2010 tijdens het Oracle + Sun Welcome event. Die bijeenkomst vindt plaats in Regardz Mariënhof in Amersfoort. Adjunct-directeur bedrijfsstrategie Luc Opdebeeck van Oracle in Europa, het Midden-Oosten en Afrika vertelt daar over de integratie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Nee, "Sun zet directeur Sun Nederland aan de kant" begeleid van een grove bonus ter waarde van enkele jaarsalarissen.
Oracle is nog niet de legale eigenaar van Sun Nederland, en zal zeer zeker het overgrote deel van de organisatie verwijderen, echter tegen een lagere vergoeding, maar heeft nog geen zeggenschap. Take the money and run..

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-03-08T17:43:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.