Centereo start met Utrechts datacentrum

Centereo opent na de zomer in Utrecht een colocatie-ruimte van zeshonderd vierkante meter. Het bedrijf richt zich op het exploiteren van regionale datacentra. Centereo begint in Utrecht omdat volgens de directie de regio met een tekort aan rekencentra kampt. ICTroom, bouwer van de serverruimtes, heeft de Utrechtse locatie ingericht.

Maarten Engelen, samen met Eric Veraart oprichter/directeur van Centereo, vertelt dat de regio Utrecht een witte vlek is als het gaat om de beschikbaarheid van datacentra. Hij erkent dat er diverse grote automatiseerders gehuisvest zijn, maar hun rekencentra zijn alleen toegankelijk voor een selecte groep (grote) klanten. 'Wij richten ons met ons datacentrum op it-ondernemers binnen het midden- en kleinbedrijf en op midden- en grote bedrijven met it-afdelingen van enige omvang.

Engelen vertelt dat er voor de locatie in Utrecht nog wel een knoop moet worden doorgehakt. 'We hebben enkele opties op het oog en overleggen ook met de gemeente hierover. De definitieve keuze hangt samen met aspecten als bereikbaarheid en glasvezelknooppunten. Wij zijn daarna in staat om de colocatie-ruimte snel in te richten.' Centereo krijgt daarbij hulp van ICTroom, specialist in het bouwer van serverruimtes. Het wordt een carrier-neutraal datacenter in Utrecht, waarbij er geen voorkeur is voor carriers/netwerkleveranciers. Centereo neemt volgens planning de locatie van zeshonderd vierkante meter in het derde kwartaal van 2010 in gebruik.  

Keten

Zowel Engelen als Veraart hebben een achtergrond als ondernemer in diensten op het gebied van it-architectuur, hosting, connectiviteit en webcontent.  Het duo merkte dat met name in het mkb ondernemers moeite hebben met het vinden van de juiste ict-partners. 'Ons idee is dat we via het   datacentrum de basisinfrastructuurdiensten aanbieden. Heeft een klant behoefte aan andere diensten of producten dan kunnen we hem helpen via ons partnernetwerk van regionale ict-bedrijven.  Zo hoeft een klant voor de hele ict-keten van afname tot aan beheer slechts bij één loket aan te kloppen. '

Voor deze ketenbenadering met aan de basis regionaal gerichte datacentra richtten Engelen en Veraart Centereo op. Daarbij wisten ze via hun persoonlijk netwerk financiële steun van een aantal informele investeerders. Waar het volgende regionale datacentrum komt, wil Engelen nog niet aangeven. Dat hangt natuurlijk af van het succes van de Utrechtse colocatie, maar hij wil zijn kaarten ook nog even voor zich houden. 'Een eventuele uitbreiding gebeurt sowieso niet meer in 2010.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-04-13T12:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.