Investeerders klagen Compellent aan

Drie advocatenfirma's hebben storageleverancier Compellent Technologies namens de investeerders van het bedrijf aangeklaagd. Het bedrijf zou informatie hebben achtergehouden voor zijn investeerders die tussen 28 oktober 2009 en 7 april 2010 aandelen kochten. Compellent is het niet eens met de aantijgingen en zegt er hard voor te vechten om zijn naam te zuiveren.

De investeerders beweren dat Compellent niet de ware toestand over zijn echte financiële conditie naar de aandeelhouders heeft gecommuniceerd. Zo zou er niet geïnformeerd zijn over toenemende concurrentie en problemen met de interne verkoop. Daardoor zou er geen goede basis zijn om alleen maar positieve verklaringen te doen uitgaan over verwachtingen en groei voor het eerste kwartaal van 2010.

Compellent verwacht dat in het eerste kwartaal van 2010 de omzet zou schommelen tussen 31,5 tot 32 miljoen dollar. Eerder zou dat tussen 35 en 37 miljoen dollar zijn. Het aandeel van Compellent zakte met 4,54 dollar naar 13,02 dollar.

Liem Nguyen, directeur corporate communications bij Compellent, zegt dat het weleens voorkomt dat advocaten in zulke situaties aanklagen en zei dat Compellent er voor zal vechten om zijn naam te zuiveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-04T16:51:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.