Bedrijf verkiest videoconferencing consument

De meeste zakelijke gebruikers maken gebruik van videoconferencing-software van Skype, Gmail, Yahoo en AOL, in plaats van systemen van Cisco, Polycom of LifeSize. Toch is er goed nieuws voor de laatste drie partijen: steeds meer bedrijven zijn van plan professionele videoconferencing oplossingen te gaan aanschaffen.

Volgens een onderzoek van Research Now, in opdracht van de Amerikaanse service provider GIPS, zijn kostenbesparingen en makkelijke upgrades belangrijke redenen dat zakelijke gebruikers liever videoconferentie van consumentenleveranciers gebruiken dan de high-end systemen van partijen zoals Cisco/Tandberg, Polycom en LifeSize. 

Research Now sprak met 1200 zakelijke gebruikers in Noord-Amerika, Japan, Zuid-Korea en China. Bijna 79 procent gebruikt Yahoo, Gmail, AOL en Skype voor videoconferenties. 21 procent gebruikt videoconferentie-hardware van bijvoorbeeld Cisco of Polycom. Volgens het onderzoeksbureau kiezen zakelijke gebruikers voor consumentenoplossingen omdat deze videoconferentie-software lage kosten heeft en makkelijk te upgraden is. Dankzij snellere chips/processoren is het beeld op pc's en notebooks bovendien verbeterd. Haperend beeld is echter nog steeds af en toe een nadeel van deze goedkope videoconferentie-software.

Mede daarom willen steeds meer bedrijven, zo'n 40 procent volgens het onderzoek, binnen zes tot 24 maanden een zakelijk videoconferentiesyeem aanschaffen. Dat is goed nieuws voor partijen zoals Cisco/Tandberg, Logitech/LifeSize en Polycom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het bedrijf Range Aim levert de videoconferencing oplossing voor de zakelijk markt. Prima kwaliteit, lage tarieven en geen langdurige abonnementen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-05-18T14:47:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.