Scholten Awater scoort weer bij universiteit

Dit artikel delen:

Universiteit Maastricht heeft Scholten Awater aangetrokken om de komende twee jaar pc’s, notebooks en monitoren te leveren en te installeren. Een contractwaarde is niet vrijgegeven, maar vergelijkbare contracten bij andere universiteiten lopen in de miljoenen euro. De computerwederverkoper uit Lent neemt een sterke positie in op de onderwijsmarkt. Het mag talloze universiteiten, hogescholen en scholengemeenschappen tot zijn klantenkring rekenen.

Het tweejarig contract heeft een optie tot verlenging van twee maal één jaar. Het betreft apparatuur die voor kantoorgebruik bedoeld is, maar niet voor wetenschappelijk onderzoek.

De universiteit wil zich niet vastleggen op één merk of type en zal Scholten Awater vragen een kernassortiment samen te stellen. Elk half jaar vindt een evaluatie plaats, waarbij de Limburgse alma mater de mogelijk heeft om van merk te switchen, indien de prijs/kwaliteitverhouding daartoe aanleiding geeft.

De Universiteit Maastricht heeft een nieuwe hardwareaanbesteding uitgeschreven omdat het huidige vierjarige contract eind dit jaar afloopt. Een omzetgarantie voor het aantal af te nemen desktops, notebooks en monitoren geeft de onderwijsinstelling niet. Ter indicatie is er wel een overzicht van bestellingen in de afgelopen jaren.

Omschrijving

2005

2006

2007

2008

2009

Personal computers

1069

1381

784

1477

1192

Notebooks

203

275

227

243

368

Monitoren

1015

1374

791

1403

1138

Sterke markt

De hardwaredienstverlener is een succesvolle leverancier in het onderwijsveld. Eerder sleepte Scholten Awater hardwarecontracten binnen bij Wageningen Universiteit, Universiteit Utrecht, Universiteit Amsterdam, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit Nijmegen, Universiteit Twente en de Vrije Universiteit. Bij een aantal contracten gaat het om het leveren van werkplekapparatuur, bij andere om het regelen van servers of opslagsystemen. Daarnaast bedient het bedrijf diverse hogescholen en onderwijsgroepen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ai ai, terecht toch? Waar vind je tegenwoordig nog eerlijke aanbieders?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Universiteit Utrecht

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-06T10:45:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.