i3 levert IBM-mainframe aan heftruckspecialist

Eind september heeft Nmhg (Nacco Materials Handling Group) uit Nijmegen bij ict-dienstverlener i3 Groep een IBM-system z10 BC 2098-I01 besteld. Met dit mainframe wil Nhmg de komende vier jaar de bestellingen van heftruckonderdelen in Europa, MIdden-Oosten en Afrika afhandelen .

Het bedrijf draaide al sinds 2003 op een z800-model 2066-0A1 dat werd onderhouden door ITAA, dat sinds 1 juni 2010 door i3 is overgenomen. De i3 groep heeft samen met NMHG Nederland het internationale management ervan kunnen overtuigen dat met dit systeem de continuïteit in de processen gewaarborgd wordt. In de komende vier jaar moet dit ook een aantoonbare aanzienlijke kostenbesparing opleveren vergeleken met het huidige system z. Vanaf eind oktober 2010 moet het nieuwe systeem in gebruik zijn, aldus de i3 groep.

Bij het bedrijf Nmhg in Nijmegen wordt de assemblage van onder andere vorkheftrucks en containerhandlers uitgevoerd. Nmhg heeft daar ook zijn ontwikkelingafdeling, marketingafdeling en het testcentrum gevestigd.

IBM System z10

IBM introduceerde zijn System Z10 mainframe in 2008 en zette daarmee een streep onder zijn '9'-tijdperk van mainframes (system 3090, 9xxxx, z9x). Met de Z10 wil IBM inspelen op de trend naar de 'new enterprise datacenters' waar consolidatie, virtualisatie, lagere kosten (beperking energieverbruik) en een makkelijker beheer belangrijke items zijn. Grootste verschillen met de z9-familie zijn het energieverbruik, dat 85 procent lager ligt, en de rekensnelheid die 50 procent hoger ligt. IBM claimt voor de basis z10 mainframe een rekencapaciteit gelijk aan 1500 servers met daarbij een ruimtebesparing van 85 procent. Deze uitvoering gaat rond de miljoen dollar kosten. De System z10 heeft 64 quadcore-processors.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-10-20T11:43:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.