Benelux scoort onvoldoende op de grid-index

Wat gridcomputing in het Europese bedrijfsleven betreft, hinkt de Benelux achterop. Maar hierin kan weldra verandering komen. De Benelux behoort immers tot de meest ambitieuze Europese regio's terzake.

Deze en andere conclusies vallen te lezen in een rapport van analistenbureau Quocirca, een zogeheten Grid Index Study, uitgevoerd in opdracht van Oracle. Dat bedrijf ziet zichzelf graag als pionier op grid-gebied en heeft recentelijk zijn software-uitgaven voorzien van de extensie g, wat staat voor grid.
 
De grid-index kent een numerieke waarde toe aan de staat van acceptatie van de gridcomputing-technologie. Op een schaal van 0 (absoluut geen kennis van de technologie noch enige stappen in de juiste richting) tot 10 (bedrijfsbrede implementatie van de technologie, met het nodige investeringsrendement) scoorden de 603 ondervraagde bedrijven een index van 3,1.
 
De bedoeling is dat het onderzoek om de zes maanden wordt herhaald zodat de index een barometer wordt van een al dan niet groeiende adoptie van deze technologie. Het cijfer wordt samengesteld uit subindexen in verschillende categorieën: standaardisering, consolidatie, algemene kennis, inzicht in de voordelen, 'commitment' (plannen voor nu en de nabije toekomst), en investeringsrendement.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 17 september 2004
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-09-17T13:40:00.000Z Roger Slangen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.