Directeur EMC Nederland vertrekt in stilte

Chris de Jongh, die halverwege 2010 werd aangesteld als directeur, heeft dataopslagleverancier EMC Nederland alweer verlaten. Dit wordt bevestigd door EMC Nederland. Een reden voor zijn vertrek wordt niet gegeven. De Jongh had zich eind 2010 ziek gemeld en is onbereikbaar voor commentaar. Eelco Kalff, oud-directeur van EMC Nederland en werkzaam als district manager financial services bij EMC, neemt nu de honneurs bij EMC Nederland waar.

Chris de Jongh werd in de zomer van 2010 aangesteld als directeur van EMC Nederland. Daarvoor was hij werkzaam als directeur bij telecom- en netwerkleverancier Avaya Nederland. Eerder had hij zijn sporen verdiend als chief operating officer bij distributeur Noxs en als vice-president Europe bij Risc Technology . Eén van zijn taken was EMC verder te laten groeien in de middenmarkt. Daarbij moest een nauwere band met ict-dienstverleners worden ontwikkeld, aldus De Jongh in een gesprek met Computable tijdens de Storage Expo 2010 in Utrecht.

Kopstukken

Het afgelopen jaar vertrokken meer EMC-kopstukken uit de Benelux. Arno Nienhuis, district manager public sector & healthcare bij EMC, is aan de slag gegaan als sales director bj Oracle, waar hij de Sun-divisie weer leven moet inblazen. De Belg Willem Hendricx, die eerder werkzaam was als directeur van EMC Nederland en later als internationaal channel manager bij EMC, vertrok naar het Zweedse Tieto.

EMC Forum 2011

EMC doet het niet slecht. In het vierde kwartaal van 2010 heeft het bedrijf goede zaken gedaan. Het bedrijf behaalde een omzet van 4,8 miljard dollar en een winst van 628,6 miljoen dollar. In heel 2010 scoorde de dataopslagleverancier een omzet van 17 miljard dollar en een winst van 1,1 miljard dollar. Volgens EMC groeide de omzet door de toenemende behoefte aan opslag voor data. Ook stappen klanten vaker over naar cloud computing, waarbij behoefte is aan een opslagomgeving. Voor de Nederlandse klanten en partners organiseert EMC op 17 februari het EMC Forum 2011, waar verder wordt ingegaan op cloud computing. Het forum vindt plaats in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-11T08:05:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.