Jaarcijfers gebroken boekjaar 2011

Winst Dell stijgt fors door diensten en bedrijven

groei cijfers vergrootglas grafiek

Ict-leverancier Dell boekt over het gebroken boekjaar 2011 fors meer winst. Het bedrijf noteert onder de streep een nettowinst van 2,6 miljard dollar. Dat is een stijging van 84 procent ten opzichte van de 1,4 miljard dollar over boekjaar 2010. De omzet steeg met 16 procent tot 61,4 miljard dollar (52,9 in 2010). Volgens Dell is de omzettoename van 8,5 miljard de grootste stijging uit zijn bedrijfsgeschiedenis.

In de resultaten zijn ook de cijfers van overgenomen partijen meegenomen. In 2009 nam Dell dienstverlener Perot Systems over en het bedrijf kocht onder andere opslagbedrijf Insite One en beveiligingsbedrijf SecureWorks.

Gelet op de omzetverdeling per productgroep, valt op dat de omzet uit storage met 4 procent afnam ten opzichte van een jaar eerder. Dat kan te maken hebben met barsten in de samenwerking met EMC. Dell treedt op als wederverkoper van de producten van die leverancier, maar lijkt zich de laatste tijd meer te richten op eigen hardware. De omzet uit desktops en mobility groeide met 4 procent. De verkoop van server- en netwerkapparatuur groeide met 16 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Omzet uit MKB en grote bedrijven groeit

Gelet op de verschillende markten, valt op dat de ict-leverancier vooral meer omzet boekt onder grootzakelijke klanten. Het gaat om een stijging van 12 procent. De omzet uit desktop en laptops voor zakelijke klanten steeg met 20 procent. De leveringen aan middelgrote en kleine bedrijven namen ook met 12 procent toe.

De omzet uit de publieke sector groeide met 4 procent. Dat komt met name door vervanging van server- en opslagapparatuur. De wereldwijde omzet uit leveringen aan consumenten daalde. De leverancier zette 8 procent minder om via de verkoop aan consumenten.

Voor het fiscale jaar 2012 verwacht Dell een omzetgroei van 5 tot 9 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-02-16T11:16:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.