TCN start datahotel in Spaanse Polder

Vastgoedontwikkelaar TCN start in mei 2011 met de herontwikkeling van de Spaanse Kubus. Dit bedrijfsverzamelgebouw annex datacentrum van ongeveer vijftigduizend vierkante meter is gelegen op het Rotterdamse industrieterrein Spaanse Polder. TCN wil in het gebouw een eigen datacentrum openen.

De Spaanse Kubus zal worden herontwikkeld tot een kantoor- en datacentrumomgeving voor zowel grote als kleine gebruikers. De herontwikkeling van onder andere het buitenterrein, de centrale entree, de algemene ruimten en de buitengevel zal rond de zomer gereed zijn. TCN komt met de uitbreidingsplannen tegemoet aan de wensen van zittende huurders en speelt ook in op de stijgende vraag naar dataopslagcapaciteit.

Google

In het kantoorpand zijn al colocatieaanbieders gevestigd, maar TCN onderzoekt de mogelijkheid om een eigen datahotel in het gebouw te openen. Het Utrechtse vastgoedbedrijf  ziet Rotterdam als één van de groeikernen van de komende vijf jaren. TCN exploiteert al datacentra in Groningen en de Eemshaven (Google) en opent in het derde kwartaal van 2011 een datahotel op het Media Park in Hilversum, waarvan het beheerder is. 

Bij TCN werken 175 medewerkers. Het bedrijf heeft projecten in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Oostenrijk en Rusland. Naast vastgoedontwikkeling ontwikkelt TCN sinds 2001 datacenterlocaties, vaak in combinatie met het te verhuren vastgoed. Inmiddels exploiteert het ruim twintigduizend vierkante meter colocatieruimte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-04-29T09:50:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.